Detailed Information on Publication Record
2007
Základy výživy ve sportu
MANDELOVÁ, Lucie and Iva HRNČIŘÍKOVÁBasic information
Original name
Základy výživy ve sportu
Name in Czech
Základy výživy ve sportu
Name (in English)
Basic sport nutrition
Authors
MANDELOVÁ, Lucie (203 Czech Republic, guarantor) and Iva HRNČIŘÍKOVÁ (203 Czech Republic)
Edition
1.vyd. Brno, 72 pp. 4492/FSpS-1/07-17/99, 2007
Publisher
MU
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Odborná kniha
Field of Study
Sport and leisure time activities
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
RIV identification code
RIV/00216224:14510/07:00032254
Organization unit
Faculty of Sports Studies
ISBN
978-80-210-4281-0
Keywords in English
sport nutriton; sacharides; lipids; proteins
Tags
Tags
Reviewed
Změněno: 26/3/2010 11:33, Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D.
V originále
Skripta pojednávají o základech sportovní výživy. Kniha je rozdělena do jednotlivých kapitol, ve kterých jsou popisovány základní živiny (cukry, tuky, bílkoviny) i mikroživiny (minerální látky, vitaminy). Další kapitola je věnována vodě a potřebám tekutin pro sportovce. Několik kapitol se věnuje specificky výživě před, při a po sportovním výkonu. Krátce je zde zmíněna výživa specifických skupin obyvatelstva. Jedna kapitola se věnuje doplňkům stravy. Skriptum je určeno pro studenty FSpS.
In English
Lecture notes treat about basic of sport nutrition. Book is address to students of sports faculty.Book is divided to number of chapter - proteins, sacharides, lipids, vitamins, minerals, nutrition before, in the middle, after sport event and so on.