MANDELOVÁ, Lucie and Iva HRNČIŘÍKOVÁ. Základy výživy ve sportu (Basic sport nutrition). 1.vyd. Brno: MU, 2007, 72 pp. 4492/FSpS-1/07-17/99. ISBN 978-80-210-4281-0.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Základy výživy ve sportu
Name in Czech Základy výživy ve sportu
Name (in English) Basic sport nutrition
Authors MANDELOVÁ, Lucie (203 Czech Republic, guarantor) and Iva HRNČIŘÍKOVÁ (203 Czech Republic).
Edition 1.vyd. Brno, 72 pp. 4492/FSpS-1/07-17/99, 2007.
Publisher MU
Other information
Original language Czech
Type of outcome Book on a specialized topic
Field of Study Sport and leisure time activities
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
RIV identification code RIV/00216224:14510/07:00032254
Organization unit Faculty of Sports Studies
ISBN 978-80-210-4281-0
Keywords in English sport nutriton; sacharides; lipids; proteins
Tags lipids, proteins, sacharides, sport nutriton
Tags Reviewed
Changed by Changed by: Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D., učo 20828. Changed: 26/3/2010 11:33.
Abstract
Skripta pojednávají o základech sportovní výživy. Kniha je rozdělena do jednotlivých kapitol, ve kterých jsou popisovány základní živiny (cukry, tuky, bílkoviny) i mikroživiny (minerální látky, vitaminy). Další kapitola je věnována vodě a potřebám tekutin pro sportovce. Několik kapitol se věnuje specificky výživě před, při a po sportovním výkonu. Krátce je zde zmíněna výživa specifických skupin obyvatelstva. Jedna kapitola se věnuje doplňkům stravy. Skriptum je určeno pro studenty FSpS.
Abstract (in English)
Lecture notes treat about basic of sport nutrition. Book is address to students of sports faculty.Book is divided to number of chapter - proteins, sacharides, lipids, vitamins, minerals, nutrition before, in the middle, after sport event and so on.
PrintDisplayed: 1/5/2024 07:10