MATYSKA, Luděk, Eva HLADKÁ a Petr HOLUB. Virtual Classroom with a Time Shift. In Programm and Abstracts of 8th International Conference on Information Technology Based Higher Education and Training. 2007.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Virtual Classroom with a Time Shift
Název česky Virtuální třída s časovým posunem
Autoři MATYSKA, Luděk, Eva HLADKÁ a Petr HOLUB.
Vydání Programm and Abstracts of 8th International Conference on Information Technology Based Higher Education and Training, 2007.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Japonsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Ústav výpočetní techniky
Klíčová slova anglicky HD video;HDTV;videoconferencing;HPC
Štítky HD video, HDTV, HPC, videoconferencing
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. RNDr. Petr Holub, Ph.D., učo 3248. Změněno: 30. 8. 2013 00:04.
Anotace
In Spring 2007, Prof. Sterling's \emph{Introduction to High Performance Computing} has been delivered in a virtual classroom consisting of 5 sites spanning several US states and Czech Republic. A high fidelity environment used a unique system that captured, transmitted and displayed the HD video in uncompressed form. However, semesters start at different times, the time zones move the lecture to locally non-acceptable time of night. A store and replay technique, higher density of lecture presentation and similar approaches had been used to mitigate the time shift problem.
Anotace česky
Na jaře 2007 byla přednáška prof. Sterlinga \emph{Úvod do superpočítání} přenášena formou virtuální třídy na pět míst v USA a v České republice. Vysoce kvalitní prostředí bylo vyvtořeno pomocí unikátního systému pro snímání, přenos a zobrazení nekomprimovaného HD videa. Semestr však začíná na různých místech v různé čas, přenos přes časové zóny pak vede k tomu, že přednáška je posunuta do lokálně neakceptovatelného nočního času. K odstraněné těchto problémů jsme využili techniku store-and-forward a také zvýšenou hustotu přednášek v cílových lokalitách.
Návaznosti
MSM0021622419, záměrNázev: Vysoce paralelní a distribuované výpočetní systémy
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Vysoce paralelní a distribuované výpočetní systémy
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 22:41