Informační systém MU
ADAM, Vojtěch a Soňa KŘÍŽKOVÁ. Vybrane analyticke metody pro studium peptidu a proteinu. In XXXI. Brnenske onkologicke dny. Brno: XXXI. Brnenske onkologicke dny, 2007, s. 364-366.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vybrane analyticke metody pro studium peptidu a proteinu
Název česky Vybrane analyticke metody pro studium peptidu a proteinu
Název anglicky Selected analytic methods for studying peptides and proteins
Autoři ADAM, Vojtěch a Soňa KŘÍŽKOVÁ.
Vydání Brno, XXXI. Brnenske onkologicke dny, od s. 364-366, 3 s. 2007.
Nakladatel XXXI. Brnenske onkologicke dny
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova anglicky thiol compounds; analytic methods; electrochemical methods; catalytic and oxidative signals
Štítky analytic methods, catalytic and oxidative signals, electrochemical methods, thiol compounds, ZR
Změnil Změnila: Ing. Zdeňka Rašková, učo 140529. Změněno: 16. 4. 2012 16:12.
Anotace
Proteiny jsou rozmanité svojí strukturou, tvarem i funkcí. Na základě stupně jejich uspořádání je lze analyzovat. Primární struktura je analyzována stanovením obsahu aminokyselin. Pro takovou analýzu je vhodná iontová chromatogragie. Rozdělené aminokyseliny lze pak snímat pomocí jednoduchého spektrofotometrického detektoru. Pro stanovení proteinů celých (nehydrolyzovných) se nejběžněji používá elektroforéza na polyakrylamidovém gelu. Kromě těchto běžně používaných metod lze využít méně používané postupy jako jsou elektrochemické metody. Vykazují velmi dobrou senzitivitu, reprodukovatelnost a navíc jsou poměrně snadno miniaturizovatelné.
Anotace anglicky
Proteins are various by structure, shape and function. On the basis of their organization is possible to analyze them. Primary structure is analyzed by determination of their content of amino acids. For this analysis is suitable the ionic chromatography. Separated amino acids is possible to detect by simple spectrophotometric detector. For the analysis of non hydrolyzed proteins is most common used electrophoresis on polyacrylamid gel. In addition of these methods is possible tu use less common procedures as the electrochemical methods are. They prove very good senzitivity, reproducibility and besides they are quite easily miniaturisable.
Zobrazeno: 16. 10. 2024 06:12