REKTOŘÍK, Jaroslav, František KALOUDA, Jan ŠELEŠOVSKÝ a Eduard BAKOŠ. Mapy rizik vyplývajících z povodňového nebezpečí v ČR. Masarykova univerzita, Ekonomicko-správní fakulta, 2007.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Mapy rizik vyplývajících z povodňového nebezpečí v ČR
Název česky Mapy rizik vyplývajících z povodňového nebezpečí v ČR
Název anglicky Risk Maps Concerning to the Floods Hazard in CR
Autoři REKTOŘÍK, Jaroslav (203 Česká republika, garant, domácí), František KALOUDA (203 Česká republika, domácí), Jan ŠELEŠOVSKÝ (203 Česká republika) a Eduard BAKOŠ (703 Slovensko, domácí).
Vydání 2007.
Nakladatel Masarykova univerzita, Ekonomicko-správní fakulta
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Projekty výzkumu a vývoje
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14560/07:00040148
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
Klíčová slova česky Mapy povodňových rizik diskontní míra standardy veřejných služeb
Klíčová slova anglicky Risk maps floods discount rate standards of public services
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: doc. PhDr. Jan Šelešovský, CSc., učo 365. Změněno: 22. 3. 2013 15:25.
Anotace
Zajištění a rešerše pramenů a informačních zdrojů využitelných k odstranění neurčitostí v disponibilních podkladech a na upřesnění postupů při praktické aplikaci v konkrétních územích různého typu, zejména v těchto problémových okruzích: a) zpracování návrhu vhodných postupů pro použití diskontních sazeb při stanovování kapitalizované hodnoty rizika a řešení souvislostí s kategorizací ohroženého území; b) návrh postupů pro stanovení standardů protipovodňové ochrany s vazbou na charakteristiky povodňového nebezpečí, zranitelnost území apod. a koordinace těchto návrhů s probíhajícími pokusy o stanovení standardů dalších veřejných služeb.
Anotace anglicky
Ensuring and literature search of the source, book and information resources usable to avoiding uncertainty in the working papers available and to the process specification for working knowledge on particular areas of different types, especially in following sphere of actions a the proposal preparation of the suitable procedures of the discount rate application for the definition of the capitalized value of the risk and consequences solving with the rating of the jeopardized area b) the proposal of procedures for standards floods preservation definition with relationship to the characteristics of floods hazards, vulnerability of the areas etc., and coordination of this proposals with simultaneous tests in area of standard definition of the other public services.
VytisknoutZobrazeno: 18. 4. 2024 09:57