KAŠPAROVÁ, Klára a Radoslav ŠKAPA. Reporting o aktivitách sociální odpovědnosti českých a slovenských podniků. In Vývojové tendence podniků III (Svazek II). první. Brno: Ekonomicko-správní fakulta, Masarykova univerzita Brno. s. 627-644, 17 s. ISBN 978-80-210-4466-1. 2007.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Reporting o aktivitách sociální odpovědnosti českých a slovenských podniků
Název anglicky Corporate social responsibility reporting - survey of Czech and Slovak companies
Autoři KAŠPAROVÁ, Klára (203 Česká republika, garant) a Radoslav ŠKAPA (203 Česká republika).
Vydání první. Brno, Vývojové tendence podniků III (Svazek II), od s. 627-644, 17 s. 2007.
Nakladatel Ekonomicko-správní fakulta, Masarykova univerzita Brno
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14560/07:00032744
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-210-4466-1
Klíčová slova anglicky Social corporate responsibility; annual reports; content analysis
Štítky annual reports, content analysis, Social corporate responsibility
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Klára Kašparová, Ph.D., učo 16090. Změněno: 9. 4. 2010 15:52.
Anotace
Rostoucí síla zájmových skupin (stakeholderů) společně s legislativou posilují sociálně odpovědné chování podniků (Corporate Social Responsibility - CSR). Rozsah těchto aktivit v podnicích v České a Slovenské republice není znám, neboť dosud neexistují reprezentativní studie na toto téma. V naší práci zkoumáme společensky odpovědné chování českých a slovenských podniků z jednoho dílčího úhlu - a to jak podniky o svých CSR aktivitách informují veřejnost. Naším cílem bylo současně identifikovat rozdíly v informování o CSR aktivitách v České republice a na Slovensku. Mimo tento popisný (explorativní) cíl jsme testovali hypotézy týkající se souvislosti mezi informováním o CSR aktivitách a (1) vlastnictvím podniků, (2) ekonomickou situací podniků a (3) velikostí podniků.
Anotace anglicky
Growing power of interest groups (stakeholders) together with legislation forces companies to have bigger social responsibility for their activities. The extent of such activities in Czech and Slovak companies is unknown, as the representative poll on this topic has not been done so far. In our paper, we explore Corporate Social Responsibility-reporting in these two countries to find out if and to what extent do the annual reports of Czech and Slovak companies include information about their CSR activities. Another task is to identify differences in CSR-reporting in Czech and Slovak companies. Besides this explorative research we have also tested hypotheses concerning linkages between CSR-reporting and (1) ownership of companies, (2) economical conditions and (3) size of companies.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 04:05