BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Jaromír VEVERKA, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ. The effect of clarirification on colour, concentration of anthocyanins and polyphenols in red wine. Online. In ISHS. ISHS Acta Horticulturae 754 : International Workshop on Advances in Grapevine and Wine Research. 1. vyd. Leuven: ISHS, 2007. s. 563-568. ISBN 978-90-6605-620-6. [citováno 2024-04-24]
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název The effect of clarirification on colour, concentration of anthocyanins and polyphenols in red wine
Název česky Vliv čištění na barvu a koncentraci antokyaninů a polyfenolů v červeném víně
Autoři BALÍK, Josef (203 Česká republika), Marie KYSELÁKOVÁ (203 Česká republika), Jaromír VEVERKA (203 Česká republika), Jan TŘÍSKA (203 Česká republika), Naděžda VRCHOTOVÁ (203 Česká republika), Jiří TOTUŠEK (203 Česká republika, garant, domácí) a Danuše LEFNEROVÁ (203 Česká republika, domácí)
Vydání 1. vyd. Leuven, ISHS Acta Horticulturae 754 : International Workshop on Advances in Grapevine and Wine Research, od s. 563-568, 6 s. 2007.
Nakladatel ISHS
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Itálie
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14110/07:00050906
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-90-6605-620-6
Klíčová slova anglicky claryfying agens red wine polyphenols anthocynins method
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: Mgr. Michal Petr, učo 65024. Změněno: 6. 4. 2012 14:43.
Anotace
Effects of different doses of various clarifying agens onthe content on phenolic substances in young red wines were studed. The orginal concentration of anthocyanins (213 mg/l)was decreased at most after the application of egg white but the total colour intensitz of these red wines increased. An increased share of polymeric forms of anthocyanins in the final colour of red wines was observed in all variants of this experiment.
Anotace česky
Byl studován účinek různých dávek čisticích substancí na obsah fenolových látek v mladých červených vínech.
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 08:15