WINKLER, Jiří a Václav KULHAVÝ. „New social risks“ and the changes at Czech labour market policy in the 2006 – 2011. In The State of the Art RECWOWE Conference, Warshaw 12 – 14.5. 2007. 2007.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název „New social risks“ and the changes at Czech labour market policy in the 2006 – 2011.
Název česky Nová sociální rizika na trhu práce a změny v české politice trhu práce v letech 2006 až 2011
Autoři WINKLER, Jiří a Václav KULHAVÝ.
Vydání The State of the Art RECWOWE Conference, Warshaw 12 – 14.5. 2007, 2007.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50601 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova anglicky New social risks; changes at Labour market policy;
Štítky new social risks
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: doc. PhDr. Jiří Winkler, Ph.D., učo 1110. Změněno: 24. 1. 2008 12:01.
Anotace
It becomes obvious that the EES (European Employment Strategy) goals are difficult to fulfil in the Czech Republic without well-thought-out reform of the current institutional preconditions of the employment policy. The reform in question should include the administrative reform (consolidation and modernisation) of the public employment services. A question arise what solutions and recommendations are offered for this reform by the European Union and the EES?
Anotace česky
Referát na konferenci seznamil s hlavními cíli výzkumného projektu Nová sociální rizika na trhu práce a potřeby reformy jeho politické regulace v období 2006 - 2011. V období vstupu ČR do EU se stalo zřejmé, že naplnění EES strategie v našich podmínkách nebude možné bez dobře provedené reformy institucionální podmínek politiky zaměstnanosti. Tato istitucionální reforma zahrnuje také administrativní reformu veřejných služeb zaměstnanosti.Přitom vzniká otázka, zda reformní kroky v české republice lze realizovat podle postupů navržených v evropské reformní strategii. Referát seznamuje se základními tématy longitudinální studie zaměřené na výzkum této otázky.
Návaznosti
2D06009, projekt VaVNázev: Nová sociální rizika trhu práce a potřeby reformy jeho politické regulace po vstupu ČR do EU. Monitoring a vyhodnocení potřeb. (Akronym: NPVII23001)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Nová sociální rizika trhu práce a potřeby reformy jeho politické regulace po vstupu ČR do EU. Monitoring a vyhodnocení potřeb
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 22:10