Detailed Information on Publication Record
2007
Diffrentiation of Staphylococcus epidermidis isolates from raw material and foodstuffs and food contact surfaces based on the ability to form biofilm
KARPÍŠKOVÁ, SylvaBasic information
Original name
Diffrentiation of Staphylococcus epidermidis isolates from raw material and foodstuffs and food contact surfaces based on the ability to form biofilm
Name in Czech
Diferenciace izolátů Staphylococcus epidermidis ze syrového materiálu, surovin a potravinářských kontaktních povrchů na základě jejich schopnosti tvorby biofilmu
Authors
Edition
Espoo (Finland), Microbial contaminants and contamination routes in food industry, p. 80-81, 178 pp. 2007
Publisher
VTT
Other information
Language
English
Type of outcome
Stať ve sborníku
Field of Study
21101 Food and beverages
Country of publisher
Finland
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
References:
Organization unit
Faculty of Science
ISBN
978-951-38-6319-7
Keywords in English
food processing plant; milk; meat; antimicrobial agent
Změněno: 10/4/2012 20:41, Ing. Sylva Koudelková, Ph.D.
V originále
S. epidermidis isolates were obtained from swabs of contact surfaces on the equipment of food processing plants, raw materials and foodstuffs produced from meat and milk. Capability of this microorganism to form a biofilm was investigated by phenotype and multiplex PCR method. Resistance to antimicrobial agents was investigated using the microdilution method.The production of biofilm was detected in 6% isolates and the most common resistance was to penicillin.
In Czech
Izoláty S. epidermidis byly získané ze stěrů kontaktních povrchů zařízení potravinářských závodů, surovin a masných a mléčných potravin. Schopnost tohoto mikroorganismu vytvářet biofilm byla zjišťována fenotypovou a multiplex PCR metodou. Rezistence k antimikrobiálním látkám byla detekována pomocí mikrodiluční metody. Produkce biofilmu byla zjištěna u 6 % izolátů, nejčastější rezistence byla zjištěna k penicilinu.