POKORNÁ, Andrea a Dana KRETHOVÁ. Supervize odborné praxe - názory a zkušenosti studentů. In Sborník 2. Mezinárodní konference ošetřovatelství Pracovníků vzdělávajících nelékařské zdravotnické povolání. 1. vyd. Brno: NCO NZO, 2008, s. 38-42. ISBN 978-80-7013-469-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Supervize odborné praxe - názory a zkušenosti studentů
Název česky Supervize odborné praxe - názory a zkušenosti studentů
Název anglicky The supervision f the clinical practice of nursing students - the opinions and experience of students
Autoři POKORNÁ, Andrea a Dana KRETHOVÁ.
Vydání 1. vyd. Brno, Sborník 2. Mezinárodní konference ošetřovatelství Pracovníků vzdělávajících nelékařské zdravotnické povolání, od s. 38-42, 5 s. 2008.
Nakladatel NCO NZO
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 30000 3. Medical and Health Sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-7013-469-6
Klíčová slova česky supervize, studenti, klinická praxe,
Klíčová slova anglicky supervision;students; clinical practice.
Štítky clinical practice., students, supervision
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: prof. PhDr. Andrea Pokorná, Ph.D., učo 98239. Změněno: 24. 6. 2009 11:31.
Anotace
Odborná ošetřovatelská praxe je nedílnou součástí pregraduální profesní přípravy v nelékařských zdravotnických profesích. V průběhu prktické výuky na klinických pracovištích se studenti seznamují se zcela novým prostředím v němž se musí nejprve zorientovat, ale zároveň již mají být schopni poskytovat péči osobám, které ji pptřebují. Proces adaptace v průběhu praktické výuky významně ovlivňuje zařazení supervizních setkání. Příspěvek je zaměřen na zhodnocení přínosu supervizních setkání a vedení supervize odborné ošetřovatelské praxe v rámci kvalifikační pregraduální přípravy ve studijním oboru všeobecná sestra. popisuje průběh a zajištění supervize prakrické výuky. identifikuje nejvýznamnější aspekty supervize a její přínos pro studenty i vyučující se zřetelem na výsledný pozitivní přínos ovlivňující kvalitu ošetřovatelské péče poskatované v rámci praktické výuky.
Anotace anglicky
The clinical practice is inseparable part of pregradual professional education in paramedical studies. During the practical training are students introduced with a lot of new things and the must be able to try to render care to the patients concurrently. The process of adaptation is very well influenced by the supervision meetings. there are identified the most important aspects of the supervision. The benefit for students and for teachers concerning the influence on the quality of nursing care during the practical training.
VytisknoutZobrazeno: 30. 4. 2024 16:09