PECINA, Pavel. Možnosti využití projektového vyučování ve výuce technických předmětů na základních a středních školách. In XXVI. mezinárodní kolokvium o řízení vzdělávacího procesu zaměřené k aktuálním problémům vědy, výchovy, vzdělávání a rozvoje tvůrčího myšlení. Brno: Univerzita obrany Fakulta ekonomiky a managementu. s. 56-139. ISBN 978-80-7231-511-6. 2008.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Možnosti využití projektového vyučování ve výuce technických předmětů na základních a středních školách
Název česky Možnosti využití projektového vyučování ve výuce technických předmětů na základních a středních školách
Název anglicky Possibilities of Application of Project Teaching in Technical Subject Instruction at the Elementary and Secondary Schools
Autoři PECINA, Pavel (203 Česká republika, garant).
Vydání Brno, XXVI. mezinárodní kolokvium o řízení vzdělávacího procesu zaměřené k aktuálním problémům vědy, výchovy, vzdělávání a rozvoje tvůrčího myšlení, s. 56-139, 2008.
Nakladatel Univerzita obrany Fakulta ekonomiky a managementu
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/08:00033480
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7231-511-6
Klíčová slova anglicky Project method project teaching project solution development project typology
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Mgr. Pavel Pecina, Ph.D., učo 20597. Změněno: 30. 9. 2009 11:02.
Anotace
Článek je věnován problematice využití projektového vyučování v technickém vzdělávání na druhém stupni základních škol a ve středních odborných školách a učilištích. Po teoretickém úvodu je pozornost zaměřena na výukové projekty v technickém vzdělávání na druhém stupni základních škol. V této části jsou uvedeny i konkrétní náměty školních projektů, které se mohou stát inspirací pro učitele v oblasti technického vzdělávání na základních i středních školách k navržení vlastních výukových projektů.
Anotace anglicky
The article is devoted to the problems of utilization of project teaching in technical instruction at the second grade of the elementary schools, the secondary vocational schools and the training institutions. After the theoretical introduction, the attention is paid to the educational projects in technical instruction at the second grade of the elementary schools. In this part, there are introduced actual proposals of teaching projects which can be inspirational for the teachers in technical educational field at the elementary and secondary schools for the creation of their own technical projects.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 11:40