HLOUŠKOVÁ, Lenka. Rozmanitost výchovy a výchova v rozmanitosti sociálního prostředí (editorial). Online. Studia Paedagogica, Sborník prací filozofické fakulty brněnské univerzity. Brno: Masarykova univerzita, 2007, roč. 2007, U12, s. 9-12. ISSN 1211-6971. [citováno 2024-04-23]
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Rozmanitost výchovy a výchova v rozmanitosti sociálního prostředí (editorial)
Název anglicky Diversity of education and education in the diversity (editorial)
Autoři HLOUŠKOVÁ, Lenka (203 Česká republika, garant)
Vydání Studia Paedagogica, Sborník prací filozofické fakulty brněnské univerzity, Brno, Masarykova univerzita, 2007, 1211-6971.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14210/07:00033546
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky Studia paedagogica; rozmanitost výchovy, sociální prostředí
Klíčová slova anglicky Studia paedagogica; diversity of education; social environment
Štítky diversity of education, social environment, Studia paedagogica
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Lenka Hloušková, Ph.D., učo 6906. Změněno: 26. 3. 2010 16:48.
Anotace
V našem sborníku se věnujeme tématu rozmanitosti ve dvou rovinách: rozmanitosti prostředí výchovy a rozmanitost výchovy v průběhu lidského života. Nejdříve věnujeme pozornost vybraným prostředím výchovy, jejichž společným znakem je vytváření příznivých podmínek pro kvalitní a důstojný život každého z nás. Z možných prostředí výchovy jsme se zaměřili na ta, která jsou v pedagogice zkoumána spíše sporadicky: málotřídní škola, výchovný ústav, podnik, základní škola v zahraničí. Rozmanitost výchovy v průběhu lidského života reprezentují tři příspěvky a v každém z nich výchova nabývá jiné podoby (jedná se o péči, vzdělávání a rozvíjení mezilidských vztahů). Každý z příspěvků se věnuje jiné věkové skupině a dohromady reprezentují rozmanitost výchovy v průběhu celého života. Nedílnou součástí sborníku jsou i Další sdělení a studentské práce a vybrané aktivity členů Ústavu pedagogických věd FF MU.
Anotace anglicky
We dedicate our attention to the topic of variety in two levels in this review anthology. The first one deals with variety of environment of upbringing, the second one with variety of upbringing in the lifetime. At first we devote our interest to selected milieu of upbringing. Creation of favourable conditions for quality and dignified life of each of us are their common feature. We focused our attention to those possible surroundings, which have been investigated rather sporadically, namely a school with few classes, educational institution, a company, an elementary school abroad. The variety of upbringing in the lifetime is represented by three contributions. Each of them represents upbringing in a different form (that is care, education and development of interpersonal relations). Each of them tackles different age group and together they represent variety of upbringing in lifetime. Further conveys and contributions of students and selected activities of members of the Department of educational sciences are an inseparable part of the Anthology.
VytisknoutZobrazeno: 23. 4. 2024 18:34