D
2008
Comparison of PCR-ready DNA Isolation Methods from Lactic Acid Bacteria used in Dairy Industry
ŠPANOVÁ, Alena, Bohuslav RITTICH, Eva NĚMCOVÁ, Jana KŘÍŽOVÁ, Daniel HORÁK et. al.
Základní údaje
Originální název
Comparison of PCR-ready DNA Isolation Methods from Lactic Acid Bacteria used in Dairy Industry
Název česky
Srovnání metod izolace DNA z bakterií mléčného kvašení používaných v mllékárenském průmyslu
Autoři
ŠPANOVÁ, Alena, Bohuslav RITTICH, Eva NĚMCOVÁ, Jana KŘÍŽOVÁ a Daniel HORÁK
Vydání
Vancouver, 7th International Conference on the Scientific and Clinical Applications of Magnetic Carriers, s. 203-203, 2008
Nakladatel
University of British Columbia, Canada
Další údaje
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
Genetika a molekulární biologie
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova anglicky
DNA; isolation; magnetic microspheres; lactic acid bacteria; PCR
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
V originále
Different methods for isolation of PCR-ready DNA were tested. The influence of the DNA isolation procedures tested on the reproducibility of RAPD and rep-PCR was studied. The reproducibility of amplification of DNA isolated by the salting-out method and adsorption on magnetic nonporous microspheres was comparable with the phenol extraction method.
Česky
Bylo ověřováno použití různých metod pro izolaci DNA v kvalitě pro PCR. Byl studován použitého postupu na reprodukovatelnost RAPD a rep-PCR. Reprodukovatelnost amplifikace DNA izolované vysolováním a adsorpcí DNA na magnetické neporézní mikročástice byla srovnatelná s fenolovou extrakcí.
Návaznosti
MSM0021622415, záměr | Název: Molekulární podstata buněčných a tkáňových regulací | Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Molekulární podstata buněčných a tkáňových regulací |
|
1G46045, projekt VaV | Název: Molekulárně biologická analýza tuzemského fondu produkčních kmenů baktérií mléčného kvašení. | Investor: Ministerstvo zemědělství ČR, Molekulárně biologická analýza tuzemského fondu produkčních kmenů bakterií mléčného kvašení |
|
2B06053, projekt VaV | Název: Nové postupy při charakterizaci a identifikaci probiotických kmenů bakterií vhodných pro funkční potraviny. | Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Nové postupy při charakterizaci a identifikaci probiotických kmenů bakterií vhodných pro funkční potraviny |
|
Zobrazeno: 6. 11. 2024 08:13