DOHNALOVÁ, Zdeňka a Libor MUSIL. Přínos sdružení Dlouhá cesta pro matky a rodiny vyrovnávající se se ztrátou dítěte. Sociální práce/Sociálna práca. Brno: ASVSP, 2008, roč. 8, 2/2008, s. 106 - 120. ISSN 1213-6204.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Přínos sdružení Dlouhá cesta pro matky a rodiny vyrovnávající se se ztrátou dítěte
Název anglicky Contributions of the Association The Long Way for Mothers and Families of Dead Children
Autoři DOHNALOVÁ, Zdeňka (203 Česká republika, domácí) a Libor MUSIL (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Sociální práce/Sociálna práca, Brno, ASVSP, 2008, 1213-6204.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14230/08:00033778
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova anglicky family; mothers experience; bereavement; help for bereaved; nongovernmental organizations
Štítky bereavement, Family, help for bereaved, mothers experience, nongovernmental organizations
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. et Mgr. Zdeňka Dohnalová, Ph.D., učo 44672. Změněno: 18. 10. 2018 16:01.
Anotace
Občanské sdružení Dlouhá cesta je jedinou organizací v České republice, která je primárně zaměřena na pomoc rodinám po úmrtí dítěte. Tento článek vychází z kvalitativního výzkumného šetření zaměřeného na pozůstalé matky, jež se v této organizaci angažují. Autoři přibližují čtyři fáze vyrovnávání se se ztrátou dítěte a představují nabídku pomoci Dlouhé cesty v jednotlivých stadiích. Dále předkládají předběžný návrh složení personálu a pracovní náplně pomáhajících pracovníků regionálních středisek pomoci rodičům zesnulých dětí, o jejichž zřizování sdružení Dlouhá cesta usiluje.
Anotace anglicky
Civil association The long Way is the only organization in the Czech Republic for helping families after bereavement. This study results from a qualitative study, which explores the experiences of surviving mothers from this association. The authors presents the four periods of adapting to the loss of a child and what help The Long Way offers for families of dead children. Also authors mention the preliminary scheme of staff structure and workload for social (helping) workers in regional centers about which the Long Way attempt.
Návaznosti
2D06009, projekt VaVNázev: Nová sociální rizika trhu práce a potřeby reformy jeho politické regulace po vstupu ČR do EU. Monitoring a vyhodnocení potřeb. (Akronym: NPVII23001)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Nová sociální rizika trhu práce a potřeby reformy jeho politické regulace po vstupu ČR do EU. Monitoring a vyhodnocení potřeb
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 17:05