Detailed Information on Publication Record
2008
Identification of antifungal proteins in the barley and malt caryopsis by mass spectrometry
HÉGROVÁ, Blanka, Simona MACUCHOVÁ, Jan PREISLER and Josef HAVELBasic information
Original name
Identification of antifungal proteins in the barley and malt caryopsis by mass spectrometry
Name in Czech
Identifikace antifungálních proteinů v obilce ječmene a sladu hmotnostní spektrometrií
Authors
HÉGROVÁ, Blanka (203 Czech Republic, belonging to the institution), Simona MACUCHOVÁ (203 Czech Republic), Jan PREISLER (203 Czech Republic, belonging to the institution) and Josef HAVEL (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)
Edition
1. vyd. Zlín, Vitamins 2008 Nutrition and Diagnostics, p. 86-87, 2 pp. 2008
Publisher
Univerzita Tomáše Bati, Zlín
Other information
Language
English
Type of outcome
Stať ve sborníku
Field of Study
10406 Analytical chemistry
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Publication form
printed version "print"
RIV identification code
RIV/00216224:14310/08:00024905
Organization unit
Faculty of Science
ISBN
978-80-7318-708-8
Keywords in English
low molecular weight proteins; barley; malt; SDS-PAGE; enzymatic digestion; MALDI-TOF mass spectrometry
Tags
Tags
International impact
Změněno: 9/4/2013 13:05, prof. Mgr. Jan Preisler, Ph.D.
V originále
Recently, great attention is paid to determination of various metabolites after pathogen-caryopsis interaction. Some of antifungal proteins, e.g. thionins, might be of effect on barley quality and its subsequent food products - gushing or premature yeast flocculation. The changes proceeding during pathogen-caryopsis interaction were monitored in 20 samples of barley and its corresponding malt by the combination of Sodium Dodecyl Sulphate - Polyacrylamide Gel Electrophoresis (SDS-PAGE) and Matrix-Assisted Laser Desorption/Ionization Time-of-flight Mass Spectrometry (MALDI-TOF MS).
In Czech
V poslední době je velká pozornost věnována stanovení různých metabolitů po interakci patogen-obilka. Některé antifungální proteiny, např. thioniny, mohou mít vliv na kvalitu ječmene a jeho následných produktů - gushing nebo předčasná flokulace kvasinek. Kombinací metod SDS-PAGE a MALDI-TOF hmotnostní spektrometrie byly ve 20 vzorcích ječmene a jeho sladu pozorovány změny probíhající během interakce patogen-obilka.
Links
GA525/06/0663, research and development project |
|