ŘEHULKA, Evžen. Výsledky výzkumného záměru Škola a zdraví 21 v polovině doby řešení. In 4. Mezinárodní konference ŠKOLA A ZDRAVÍ 21, 36. Mezinárodní konference pro podporu zdraví a mládeže. 2008. ISBN 978-80-7392-044-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Výsledky výzkumného záměru Škola a zdraví 21 v polovině doby řešení
Název anglicky Results of the research plan School and Health 21 in the half-way solving stage
Autoři ŘEHULKA, Evžen.
Vydání 4. Mezinárodní konference ŠKOLA A ZDRAVÍ 21, 36. Mezinárodní konference pro podporu zdraví a mládeže, 2008.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7392-044-9
Klíčová slova anglicky School and Health 21, project,
Změnil Změnil: prof. PhDr. Evžen Řehulka, CSc., učo 1714. Změněno: 30. 12. 2014 15:51.
Anotace
Abstrakt: Výzkumný záměr Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity ŠKOLA A ZDRAVÍ PRO 21. STOLETÍ je plánován na dobu 2005 až 2010 a v současné době je přibližně v polovině doby řešení. Projekt vychází ze závažných dokumentů školských a zdravotnických, které obecně kladou důraz na propojení cílů výchovy, vyučování, formování zdravého způsobu života a globálního chápání zdraví. To vše ústí do výchovy ke zdraví a k vytváření teorie a programů podpory zdraví. Z určitého pohledu můžeme říci, že projekt ŠKOLA A ZDRAVÍ PRO 21. STOLETÍ naplňuje, konkretizuje, event. koriguje obecné proklamace. Projekt se také konfrontuje s obdobnými zahraničními pedagogicko-zdravotnickými programy. V dosavadním bádání se ukazuje více problémů, než se v této oblasti předpokládalo a často nespojitost v jejich řešení. Nedostatečné je pochopení a informovanost odborníků jednoho oboru pro otázky partnerské oblasti a naopak. Výsledky ukazujeme v rovině teoretického výzkumu, ve výzkumu žáků, učitelů a školy, které hodnotíme v aspektu kognitivním, v přijetí odpovědnosti za nově formulované úkoly a v realizačních dovednostech.
Anotace anglicky
The research plan of the Faculty of Education in Masaryk University SCHOOL AND HEALTH FOR THE 21ST CENTURY is planned for the period 2005 to 2010 and recently it is in the halfway solving stage. The project is based on important school and health care documents, which emphasize generally mutual connection of the aims of education, school lessons, healthy style of life formation and global understanding of health. All that leads to health education and to formation of health promotion theory and programmes. We can say, from a certain point of view, that the project SCHOOL AND HEALTH FOR THE 21ST CENTURY fulfils, concretises, and possibly corrects common proclamations. The project is also being confronted with similar foreign pedagogical health care programmes. In the research so far, there are more problems than were supposed to be and often their solving is not mutually connected. What is insufficient is the understanding and awareness of specialists of one discipline for the questions of the other’s one and vice versa. The results are presented in the level of theoretic research, in the research of pupils, teachers and school, which we evaluate in the cognitive aspect, in the
Návaznosti
MSM0021622421, záměrNázev: Škola a zdraví pro 21. století
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Škola a zdraví pro 21. století
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 15:15