SMÉKAL, Vladimír. Kvalita života ve stáří. In Současnost a perspektiva sociální péče ve společnosti 21. století II.: soubor příspěvků vydaných při příležitosti 2. mezinárodního semináře. 1. vydání. Litomyšl: Město Litomyšl, 2008, s. 18-23.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Kvalita života ve stáří
Název anglicky Quality of life in old age
Autoři SMÉKAL, Vladimír.
Vydání 1. vydání. Litomyšl, Současnost a perspektiva sociální péče ve společnosti 21. století II.: soubor příspěvků vydaných při příležitosti 2. mezinárodního semináře, s. 18-23, 2008.
Nakladatel Město Litomyšl
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova anglicky old age; quality of life; determinants and conditions of the quality of life
Štítky old age, quality of life
Změnil Změnil: prof. PhDr. Vladimír Smékal, CSc., učo 668. Změněno: 9. 1. 2009 17:25.
Anotace
Autor se v příspěvku zabývá tím, jak souvisí kvalita života v období stáří s podporou psychosociální a duchovní kultury seniorů a s podmínkami každodenního života v rodině, v domovech pokojného stáří a v zařízeních pro dlouhodobě nemocné. Poukazuje zde na více komponent kvality života.
Anotace anglicky
The author focuses on the connection of quality of life in old age with support of psychosocial and spiritual culture of seniors and with conditions of everyday life in family, old age homes, and institutions for terminal illnesses. Several components of quality of life are discussed.
Návaznosti
MSM0021622406, záměrNázev: Psychologické a sociální charakteristiky dětí, mládeže a rodiny, vývoj osobnosti v době proměn moderní společnosti
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Psychologické a sociální charakteristiky dětí, mládeže a rodiny, vývoj osobnosti v době proměn moderní společnosti
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 14:57