ZEISBERGEROVÁ, Marta, Andrea ADÁMKOVÁ a Zdeněk GLATZ. Integration of on-line protein digestion by trypsin in capillary electrophoresis by means of electrophoretically mediated microanalysis. Electrophoresis. Weinheim: VHC, roč. 30, č. 13, s. 2378-2384, 12 s. ISSN 0173-0835. 2009.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Integration of on-line protein digestion by trypsin in capillary electrophoresis by means of electrophoretically mediated microanalysis
Název česky Integrace tryptického štěpení proteinů do CE pomocí metody EMMA
Autoři ZEISBERGEROVÁ, Marta (203 Česká republika), Andrea ADÁMKOVÁ (203 Česká republika) a Zdeněk GLATZ (203 Česká republika, garant).
Vydání Electrophoresis, Weinheim, VHC, 2009, 0173-0835.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele Spojené státy
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor Impact factor: 3.077
Kód RIV RIV/00216224:14310/09:00029144
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
UT WoS 000268626900017
Klíčová slova anglicky Proteomics; Tryptic digestion; Electrophoretically mediated microanalysis; EMMA; Partial filling technique; Sandwich injection
Štítky Electrophoretically mediated microanalysis, EMMA, partial filling technique, proteomics, Sandwich injection, tryptic digestion
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Marta Pelcová, Ph.D., učo 14045. Změněno: 9. 4. 2010 10:03.
Anotace
In this work, electrophoretically mediated microanalysis (EMMA) was applied to the in-capillary tryptic digestion of proteins for proteomic purposes. Compared to classical in-solution tryptic digestion or the trypsin reactor commonly used for this purpose, the EMMA based method is rapid, can be automated and requires only small amounts of trypsin and protein preparations. Moreover, the protein digestion and the analysis of the resulting peptides are integrated into one procedure. A combination of the EMMA methodology with a partial filling technique was used in this study, since the pH optimum of the trypsin reaction differs strongly from the best pH for the CE separation of peptides. In this setup, part of the capillary is filled with the best buffer for the tryptic digestion (50 mM Tris-HCl buffer, pH 8.5) whereas the rest of the capillary is filled with the background electrolyte optimal for peptide separation (0.1 M phosphate buffer, pH 2.5).
Anotace česky
Byla vypracována metoda pro integrace tryptického štěpení proteinů do CE pomocí metody EMMA.
Návaznosti
GA203/06/0047, projekt VaVNázev: Využití kapilární elektroforézy pro studium metabolismu léčiv
Investor: Grantová agentura ČR, Využití kapilární elektroforézy pro studium metabolismu léčiv
LC06023, projekt VaVNázev: Integrované bioanalytické technologie pro mikroanalýzy a diagnostiku s využitím LIF a hmotnostní spektrometrie
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Integrované bioanalytické technologie pro mikroanalýzy a diagnostiku s využitím LIF a hmotnostní spektrometrie
MSM0021622413, záměrNázev: Proteiny v metabolismu a při interakci organismů s prostředím
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Proteiny v metabolismu a při interakci organismů s prostředím
VytisknoutZobrazeno: 16. 4. 2024 08:04