FOLTÝNOVÁ, Darina, Gustav ŠAFR a Petr KUBÍČEK. Přeprava nebezpečných věcí, její sledování a vizualizace v rámci regionů. In Problematika řešení mimořádných událostí a krizových situací v regionech a zapojení privátního sektoru. Uherské Hradiště: MSD. s. 1-15. ISBN 978-80-7392-014-2. 2007.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Přeprava nebezpečných věcí, její sledování a vizualizace v rámci regionů
Název česky Přeprava nebezpečných věcí, její sledování a vizualizace v rámci regionů
Název anglicky Dangerous substances transporation monitoring and its visualization on regional level
Autoři FOLTÝNOVÁ, Darina (203 Česká republika, garant), Gustav ŠAFR (203 Česká republika) a Petr KUBÍČEK (203 Česká republika).
Vydání Uherské Hradiště, Problematika řešení mimořádných událostí a krizových situací v regionech a zapojení privátního sektoru, od s. 1-15, 15 s. 2007.
Nakladatel MSD
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/07:00027174
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7392-014-2
Klíčová slova anglicky Visualisation; map; crises situation; crisis management; integrated rescue system; adaptable cartography; map server.
Štítky adaptable cartography, crises situation, crisis management, integrated rescue system, map, map server., Visualisation
Změnil Změnila: Mgr. Bc. Darina Mísařová, Ph.D., učo 40917. Změněno: 5. 1. 2009 14:45.
Anotace
Geoinformační technologie lze využít při posuzování území vzhledem k náchylnosti na výskyt škodlivého jevu, k plánování zásahu při výskytu tohoto jevu, během řešení skutečných událostí či při napravování vzniklých škod na území. Popisovaný pilotní scénář je ukázkou dynamické kartografické geovizualizace s použitým kontextem konkrétní krizové situace přepravovaní nebezpečné chemické látky, která je prezentovaná prostřednictvím webových mapových služeb v prostředí tenkého klienta na stolním počítači pro jednotlivé složky IZS.
Anotace anglicky
Geoinformation technologies can be used for evaluation of area with regard to vulnerability to presence of a harmful phenomenon, planning of intervention in case of emergence of the phenomenon, during dealing with actual incidents and/or for remedy of damage in the area. The described pilot scenario is a demonstration of dynamic cartographic visualization using context of a specific crisis situation, transport of dangerous chemical substance, presented with the use of web map services in a thin client environment on a desktop computer for individual components of the Integrated Rescue System.
Návaznosti
MSM0021622418, záměrNázev: DYNAMICKÁ GEOVIZUALIZACE V KRIZOVÉM MANAGEMENTU
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Dynamická geovizualizace v krizovém managementu
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 23:46