Detailed Information on Publication Record
2008
Identification of bacterial strains of species Lactococcus lactis in hard cheese using PCR
ŠPANOVÁ, Alena, Jitka HERZOGOVÁ and Bohuslav RITTICHBasic information
Original name
Identification of bacterial strains of species Lactococcus lactis in hard cheese using PCR
Name in Czech
dentifikace kmenů bakterií druhu Lactococcus lactis v tvrdých sýrech pomocí PCR
Authors
ŠPANOVÁ, Alena (203 Czech Republic, guarantor), Jitka HERZOGOVÁ (203 Czech Republic) and Bohuslav RITTICH (203 Czech Republic)
Edition
Brno, 4th Meeting on Chemistry and Life, Chemické listy,102 (2008) No15, p. 791-792, 2 pp. 2008
Publisher
VUT Brno, Chemická fakulta
Other information
Language
English
Type of outcome
Stať ve sborníku
Field of Study
Genetics and molecular biology
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Impact factor
Impact factor: 0.593
RIV identification code
RIV/00216224:14310/08:00027570
Organization unit
Faculty of Science
ISSN
Keywords in English
cheese; Lactococcus lactis; P(HEMA-co-EDMA); PCR;
Tags
Tags
International impact, Reviewed
Změněno: 21/1/2009 15:58, doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc.
V originále
PCR-ready DNA was isolated from different type of cheese using magnetic microspheres P(HEMA-co-EDMA) containing carboxyl groups in the presence of high concentrations of PEG 6000 and NaCl. The quality of extracted DNA was checked by PCR amplification. Species-specific PCR primers PALA4 and PALA14 (targeted on acm A gene encoding N-acetylmuramidase specific to Lactococcus lactis, 1131 bp long PCR products ) were used for the identification of Lactococcus lactis species with success.
In Czech
DNA v kvalitě vhodné pro PCR byla izolována z různých typů sýrů pomocí magnetického nosiče P(HEMA-co-EDMA) pokrytého karboxylovými skupinami v přítomnosti vysokých koncentrací PEG 6000 a NaCl. Kvalita izolované DNA byla ověřena pomocí PCR. Druhově specifické primery PALA4 a PALA14 (pro amplifikaci acm A genu kódujícího N-acetylmuramidázu specifickou pro Lactococcus lactis, 1131 bp dlouhé PCR produkty ) byly úspěšně použity pro identifikaci druhu Lactococcus lactis.
Links
MSM0021622415, plan (intention) |
| ||
1G57037, research and development project |
|