POLEDŇOVÁ, Ivana a Zdenka STRÁNSKÁ. Projektivní diagnostika výkonové motivace - možnosti a omezení. In Mezinárodní konference Osobnosť v kontexte kognícií, emocionality a motivácií pořádaná Katedrou psychológie Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave ve spolupráci s Ústavom experimentálnej psychológie SAV a Universidad Computense v Madride. ISBN 978-80-89-236-29-9. 2007.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Projektivní diagnostika výkonové motivace - možnosti a omezení
Název česky Projektivní diagnostika výkonové motivace - možnosti a omezení
Název anglicky Projective diagnostics of achievement motivation - possibilities and limitations
Autoři POLEDŇOVÁ, Ivana a Zdenka STRÁNSKÁ.
Vydání Mezinárodní konference Osobnosť v kontexte kognícií, emocionality a motivácií pořádaná Katedrou psychológie Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave ve spolupráci s Ústavom experimentálnej psychológie SAV a Universidad Computense v Madride, 2007.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
ISBN 978-80-89-236-29-9
Klíčová slova anglicky achievement motivation; projective diagnostics; TAT
Štítky achievement motivation, projective diagnostics, TAT
Změnil Změnila: PhDr. Zdenka Stránská, Ph.D., učo 1130. Změněno: 28. 1. 2009 13:10.
Anotace
Příspěvek se zabývá možnostmi diagnostiky výkonové motivace pomocí projektivních metod. Pozornost je věnována testu TAT a možnostem obsahové analýzy příběhů pomocí různých interpretačních systémů. Vlastní zkušenosti s metodou potvrdily její konstrukční validitu, ukázaly však i některá diagnostická omezení.
Anotace anglicky
The paper presents diagnostic possibilities of achievement motivation by means of projective methods. The attention is concentrated on the TAT test and the possibilities of content analysis of the stories by means of various interpretation clues. Our experience with this method not only confirmed its construct validity but also pointed out some diagnostic limitations.
Návaznosti
MSM0021622406, záměrNázev: Psychologické a sociální charakteristiky dětí, mládeže a rodiny, vývoj osobnosti v době proměn moderní společnosti
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Psychologické a sociální charakteristiky dětí, mládeže a rodiny, vývoj osobnosti v době proměn moderní společnosti
VytisknoutZobrazeno: 23. 4. 2024 09:22