BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ. The changes of selected phenolic substances in wine technology. Czech J. Food Sci. Prague, 2008, roč. 26, Special Is, s. S3 -S12, 10 s. ISSN 1212-1800.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název The changes of selected phenolic substances in wine technology
Název česky Změny vybraných fenolických látek v technologii vína
Autoři BALÍK, Josef (203 Česká republika), Marie KYSELÁKOVÁ (203 Česká republika), Jan TŘÍSKA (203 Česká republika), Naděžda VRCHOTOVÁ (203 Česká republika), Jaromír VEVERKA (203 Česká republika), Pavel HÍC (203 Česká republika), Jiří TOTUŠEK (203 Česká republika, garant) a Danuše LEFNEROVÁ (203 Česká republika).
Vydání Czech J. Food Sci, Prague, 2008, 1212-1800.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor Impact factor: 0.472
Kód RIV RIV/00216224:14110/08:00035013
Organizační jednotka Lékařská fakulta
UT WoS 000266082000002
Klíčová slova česky polyfenoly; piceid; resveratrol; caftaric acid; zbarvení; antioxidační kapacita; hroznový mošt; lisování; červené víno; čeřící činidla
Klíčová slova anglicky polyphenols; piceid; resveratrol; caftaric acid; colour; antioxidative capacity; grape must; pressing; red wine;clarifyig agents
Štítky antioxidative capacity, caftaric acid, clarifyig agents, colour, grape must, piceid, Polyphenols, pressing, red wine, resveratrol
Změnil Změnil: RNDr. Jiří Totušek, CSc., učo 850. Změněno: 26. 6. 2009 09:55.
Anotace
The effects of the pressing technology and clarification of white grape musts on concentration of phenolic compounds and their antioxidative capacity were investigated. Four different varieties were pocessed by hydraulic and pneumatic pressing technlologies. In the individual stages of pressing and after the application of different doses of the clarification agents, must samples were analysed for the content of polyphenols and the antioxidative capacity.
Anotace česky
Byl zkoumán vliv technologie lisování a číření moštu z bílých hroznů na koncentraci fenolických sloučenin a na jejich antioxidační kapacitu. Čtyři různé odrůdy byly zpracovány hydraulickou a nebo pneumatickou technologií lisování. V jednotlivých stadiích lisování a po přidání různých dávek čířícího činidla byly vzorky moštů analyzovány na obsahy polyfenoliockýc sloučenin a antioxidační kapacity.
VytisknoutZobrazeno: 31. 8. 2024 19:52