Detailed Information on Publication Record
2008
Antimutagenic activity of raw materials and by-products from production of grape wines
TOTUŠEK, Jiří, Danuše LEFNEROVÁ, Marie KYSELÁKOVÁ, Josef BALÍK, Jaromír VEVERKA et. al.Basic information
Original name
Antimutagenic activity of raw materials and by-products from production of grape wines
Name in Czech
Antimutagenní aktivita suroviny a vedlejšího produktu při výrobě révových vín
Authors
TOTUŠEK, Jiří (203 Czech Republic, guarantor), Danuše LEFNEROVÁ (203 Czech Republic), Marie KYSELÁKOVÁ (203 Czech Republic), Josef BALÍK (203 Czech Republic), Jaromír VEVERKA (203 Czech Republic), Jan TŘÍSKA (203 Czech Republic) and Naděžda VRCHOTOVÁ (203 Czech Republic)
Edition
Czech J.Food Sci, Prague, Istitute of Agriculture and Food Inform, 2008, 1212-1800
Other information
Language
English
Type of outcome
Článek v odborném periodiku
Field of Study
21101 Food and beverages
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Impact factor
Impact factor: 0.472
RIV identification code
RIV/00216224:14110/08:00025255
Organization unit
Faculty of Medicine
UT WoS
000266082000010
Keywords (in Czech)
víno, hrozny, polyfenolické sloučeniny, antimutagenicita
Keywords in English
wine; grape berries; polyphenolic compounds; antimutagenicity
Změněno: 26/6/2009 09:56, RNDr. Jiří Totušek, CSc.
V originále
The inhibition of mutagenicity was asessed by Ames test using two mutagens (IQ, MNU) and methanolic extracts of healthy fresh berries of three blue grapevine varieties and three white varieties and berries infected by Botrytis cinerea fungus.
In Czech
Inhibice mutagenity dvou mutagenů (IQ, MNU)působením methanolicých extraktů zdravých čerstvých hroznů třech modrých a třech bílých odrůd byla studována Amesovým testem.
Links
GA525/06/1757, research and development project |
|