BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK and Danuše LEFNEROVÁ. Fenolické látky v technologii vína (Phenolic compounds in wine technology). In Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost. MZLU Brno: MZLU Brno, 2008, 11 pp. ISBN 978-80-7375-208-8.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Fenolické látky v technologii vína
Name (in English) Phenolic compounds in wine technology
Authors BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK and Danuše LEFNEROVÁ.
Edition MZLU Brno, Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost, 11 pp. 2008.
Publisher MZLU Brno
Other information
Original language Czech
Type of outcome Proceedings paper
Field of Study 21101 Food and beverages
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Organization unit Faculty of Medicine
ISBN 978-80-7375-208-8
Keywords (in Czech) polyfenoly; piceid; resveratrol; kaftarová kyselina; antioxidační kapacita; hroznový mošt; víno; lisování
Keywords in English polyphenols; piceid; resveratrol; caftaric acid; antioxidative capacity; grape must; wine; pressing
Tags antioxidative capacity, caftaric acid, grape must, piceid, Polyphenols, pressing, resveratrol, Wine
Changed by Changed by: RNDr. Jiří Totušek, CSc., učo 850. Changed: 24/6/2009 14:34.
Abstract
Studie se zabývá účinky technologie lisování bílých hroznů a číření moštů na koncentraci fenolických sloučenin a antioxidační kapacitu. vlivem í
Abstract (in English)
The effects of the pressing technology and clarification of white grape musts on concentration of phenolic compounds and their antioxidative capacity were investigated.
PrintDisplayed: 28/7/2024 20:30