BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jan TŘÍSKA, Michal KUMŠTA, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK and Danuše LEFNEROVÁ. Hodnocení polyfenolů a antioxidační aktivity v hroznech a listech Vitis vinifera L (Evaluation of polyphenols and of antioxidative activity of grapes and leaves of Vitis vinifera L.). In Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost. MZLU Brno: MZLU Brno, 2008, 6 pp. ISBN 978-80-7375-208-8.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Hodnocení polyfenolů a antioxidační aktivity v hroznech a listech Vitis vinifera L
Name in Czech Hodnocení polyfenolů a antioxidační aktivity v hroznech a listech Vitis vinifera L.
Name (in English) Evaluation of polyphenols and of antioxidative activity of grapes and leaves of Vitis vinifera L.
Authors BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jan TŘÍSKA, Michal KUMŠTA, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK and Danuše LEFNEROVÁ.
Edition MZLU Brno, Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost, 6 pp. 2008.
Publisher MZLU Brno
Other information
Original language Czech
Type of outcome Proceedings paper
Field of Study 21101 Food and beverages
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Organization unit Faculty of Medicine
ISBN 978-80-7375-208-8
Keywords (in Czech) vinné hrozny; listy révy; piceid; resveratrol; kaftarová kyselina; katechin; epikatechin; DPPH; FRAP
Keywords in English vine grapes; vine leaves; piceid; resveratrol; caftaric acid; catechin; epicatechin; DPPH; FRAP
Tags caftaric acid, catechin, DPPH, epicatechin, FRAP, piceid, resveratrol, vine grapes, vine leaves
Changed by Changed by: RNDr. Jiří Totušek, CSc., učo 850. Changed: 24/6/2009 15:02.
Abstract
Byl prokázán výskyt a obsah některých polyfenolických sloučenin v bobulích, stoncích a listech vinné révy a byla hodnocena jejich antioxidační aktivita. Tři bílé a tři modré odrůdy révy byly zkoumány.
Abstract (in English)
The occurence and content of some polyphenols and the antioxidant activity of compounds present in grape berries, stems and leaves of Vitis vinifera L were evaluated. Three white and three blue varieties of grapevine were investigated.
PrintDisplayed: 6/5/2024 05:51