BRŮŽKOVÁ, Lucie a Viktor PACHOLÍK. Podíl pohybových aktivit na vnímání identity osobnosti vozíčkářů a jejich inkluze do běžného tělovýchovného prostředí. In Heller, Daniel; Charvát, Michal; Sobotková Irena. XXVI. Psychologické dny. první. Brno: Masarykova univerzita, Fakulta sportovních studií. 5 s. ISBN 978-80-210-4938-3. 2008.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Podíl pohybových aktivit na vnímání identity osobnosti vozíčkářů a jejich inkluze do běžného tělovýchovného prostředí
Název anglicky The Impact of Motor Activities on Perception of Personality Identity of the Handicapped on a Wheel Chair and Their Inclusion in a Common Physical Education Environment
Autoři BRŮŽKOVÁ, Lucie (203 Česká republika, garant, domácí) a Viktor PACHOLÍK (203 Česká republika, domácí).
Vydání první. Brno, XXVI. Psychologické dny, 5 s. 2008.
Nakladatel Masarykova univerzita, Fakulta sportovních studií
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14510/08:00042403
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 978-80-210-4938-3
Klíčová slova česky Pohybové aktivity; osoby s postižením; zdraví
Klíčová slova anglicky Movement activities; people with disabilities; health
Štítky rivok
Změnil Změnil: Mgr. et Mgr. Viktor Pacholík, Ph.D., učo 45334. Změněno: 9. 3. 2011 18:46.
Anotace
Projevy osobnosti prostřednictvím prožitkových pohybových aktivit jsou popisovány v řadě odborných publikací. Inkluze handicapované populace do běžného tělovýchovného prostředí však nepatří k častým. Při realizaci psychomotorických lekcí v rámci studia na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity jsme zapojili do tělovýchovného procesu vozíčkáře, kteří v novém prostředí a s novými pomůckami začali hledat svoje místo uprostřed zdravé populace a jejich prožitková sféra umožnila odbourat počáteční nejistotu a posléze odhalila i skrývané prvky osobnosti.
Anotace anglicky
Displays of personality by means of experience movement activities have been described in several scholarly publications. However, the inclusion of the handicapped population in a common physical education environment does not represent a frequent feature. During the psychomotor courses within the study programmes at the Faculty of Education, Masaryk University we included a few handicapped students on a wheel chair into the PE lessons. Influenced by the new environment (new props, new background), they started to search their place within the healthy population and their experience sphere enabled them to eliminate the initial uncertainty and hidden personality features.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 14:47