NYKODÝM, Jiří, Miroslav ČADA, Tomáš PĚTIVLAS, Petr STAREC, Milena STRACHOVÁ a Karel VEČEŘA. Teorie a didaktika sportovních her. Brno. Masarykova univerzita: FSpS MU. 120 s. 1. vydání. ISBN 80-210-4042-4. 2006.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Teorie a didaktika sportovních her
Název česky Teorie a didaktika sportovních her
Název anglicky Theory and didactics of sports games
Autoři NYKODÝM, Jiří (203 Česká republika, garant, domácí), Miroslav ČADA (203 Česká republika, domácí), Tomáš PĚTIVLAS (203 Česká republika, domácí), Petr STAREC (203 Česká republika, domácí), Milena STRACHOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Karel VEČEŘA (203 Česká republika, domácí).
Vydání Brno. Masarykova univerzita, 120 s. 1. vydání, 2006.
Nakladatel FSpS MU
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14510/06:00035198
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 80-210-4042-4
Klíčová slova anglicky sport games teaching procedures rules
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Katarína Šimková, Ph.D., učo 453347. Změněno: 9. 6. 2021 12:44.
Anotace
V naší publikaci jsme se zaměřili na nejznámější sportovní hry, které jsou vyučovány na naší fakultě (FSpS MU). Celkem se jedná o osm kolektivních sportovních her: basketbal, basebal, florbal, fotbal, házená, lední hokej, softbal, tenis a volejbal. Naše publikace vychází z přednášek jednotlivých vyučujících předmětu Teorie a didaktika sportovních her, kde jsou respektovány minulou praxí i teorií ověřené existující poznatky. Jde nám především o zpřístupnění materiálu, které studentům pomohou zkvalitnit studijní přípravu, rozšířit vědomosti o teorii námi vyučovaných sportů a podat tak studentům publikaci, kde v jednotlivých kapitolách najdou ucelené informace o daném sportu. Vybrané kapitoly spolu s teoretickým úvodem tvoří náhled na současný přístup jednotlivých vyučujících k didaktice a teorii sportovních her a jsou jen základním studijním materiálem k získání vědomostí z vybrané sportovní hry.
Anotace anglicky
In our publication, we focus on the most popular sports games, which are taught at our faculty (FSpS MU). There are eight collective games: basketball, basebal, floorball, football, handball, ice hockey, softball, tennis and volleyball. Our publication is based on the lectures of each subject teaching Theory and didactics of sports games, where they are respected by past experience and knowledge of existing theories verified. We mainly on disclosure of material to help students improve study preparation, to expand knowledge of the theory taught us sports and bring students to the publication, where in each chapter to find comprehensive information on the sport. Selected Chapters, together with the theoretical form first preview of the current approach of individual teachers to didaktice and the theory of games and are just learning the basic material to obtain knowledge of the selected sports games.
VytisknoutZobrazeno: 18. 4. 2024 20:04