ŠPALKOVÁ, Dagmar a Ganna SHAMONOVA. Bydlení v České republice a na Ukrajině. In CD s recenzovanými příspěvky z Mezinárodní Baťovy konfererence pro doktorandy a mladé vědecké pracovníky 2009. 1. vyd. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. 11 s. ISBN 978-80-7318-812-2. 2009.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Bydlení v České republice a na Ukrajině
Název anglicky Housing in the Czech Republic and the Ukraine
Autoři ŠPALKOVÁ, Dagmar a Ganna SHAMONOVA.
Vydání 1. vyd. Zlín, CD s recenzovanými příspěvky z Mezinárodní Baťovy konfererence pro doktorandy a mladé vědecké pracovníky 2009, 11 s. 2009.
Nakladatel Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-7318-812-2
Klíčová slova anglicky Housing; housing policy; housing stock
Štítky housing, housing policy, housing stock
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Dagmar Špalková, Ph.D., učo 8103. Změněno: 30. 5. 2017 13:19.
Anotace
Rozvoj bydlení v daném území je ovlivňován aktuálním stavem bytového fondu, uplatňovanou bytovou politikou (ať již na státní či regionální úrovni) a dalšími faktory jako jsou např. vývoj hrubého domácího produktu, zaměstnanosti či mezd. Cílem našeho příspěvku je na základě dostupných údajů provést komparaci stavu a vývoje oblasti bydlení a nalézt případné paralely či odlišnosti v praxi dvou evropských zemích - České republiky a Ukrajiny. Pozornost zaměříme především na charakteristiku bytového fondu, uplatňované bytové politiky a jednotlivé programy na podporu bydlení.
Anotace anglicky
Development of the housing is influenced by the current situation of the housing stock, actual housing policy (at the state or regional level) and by other factors as GDP growth, rate of employment or wages. The main goal of our paper is to compare size and development of the housing sector and identify parallel and differences of two selected European countries – Czech Republic and Ukraine. Special attention is paid to characteristics of the housing stock, housing policy and housing support measures in detail.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 14:43