ROZEHNALOVÁ, Naděžda a Michal RADVAN. Credit Allocation to Courses at the Faculty of Law, Masaryk University - Challenges in Credit Implementation at Law Faculties in the Czech Republic. European Journal of Legal Education. Bonn: European Law Faculties Association, roč. 5, 1/2009, s. 30-36. ISSN 1684-1360. 2009.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Credit Allocation to Courses at the Faculty of Law, Masaryk University - Challenges in Credit Implementation at Law Faculties in the Czech Republic
Název česky Kreditace předmětů na PrF MU - Úskalí zavádění kreditů na právnických fakultách v ČR
Autoři ROZEHNALOVÁ, Naděžda (203 Česká republika, domácí) a Michal RADVAN (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání European Journal of Legal Education, Bonn, European Law Faculties Association, 2009, 1684-1360.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Německo
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14220/09:00036432
Organizační jednotka Právnická fakulta
Klíčová slova česky ECTS systém; přidělování kreditů; Právnická fakulta; Masarykova univerzita
Klíčová slova anglicky ECTS system; credit allocation; Faculty of Law; Masaryk University
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. JUDr. Ing. Michal Radvan, Ph.D., učo 12547. Změněno: 7. 2. 2022 11:32.
Anotace
The article deals with credit allocation to the courses taught at the Faculty of Law, Masaryk University in Brno and challenges in credit implementation at law faculties in the Czech Republic in general. At the beginning the ECTS principles are described and the Faculty of Law is introduced. There are several words about accreditation process in the Czech Republic as it is a fundamental prerequisite for implementation of degree programmes. The main part of the text informs about credit allocation process at the Faculty of Law, MU and connected problems like a high proportion of core courses in the programmes of studies, a high proportion of courses, multi-semester courses and their interrelationship, internal cohesion of programmes of studies, traditional construction of courses with regards to the completion and requirements of the ECTS system etc.
Anotace česky
Tento článek pojednává o přidělování kreditů kurzům vyučovaným na Právnické fakultě Masarykovy univerzity v Brně a úskalím v oblasti zavádění kreditů na právnických fakult v České republice obecně. Na začátku jsou popsány ECTS principy a je představena Právnická fakulta MU. Několiv vět je věnováno akreditačnímu procesu v České republicem který je základním předpokladem pro realizaci studijních programů. Hlavní část textu informuje o přidělování kreditů na Právnické fakultě MU a o souvisejících problémech, jako je vysoký podíl základních kurzů ve studijních programech, vysoký počet kurzů, multi-semestrální kurzy a jejich vzájemný vztah, vnitřní soudržnost studijních programů, tradiční konstrukce kurzů s ohledem na ukončení studia a požadavky ECTS systému atd.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 07:19