KOMENDOVÁ, Jana. Pracovní podmínky osob se zdravotním postižením. 1. vyd. Ostrava: Key Publishing s.r.o, 2009, 158 s. Právo. ISBN 978-80-7418-022-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Pracovní podmínky osob se zdravotním postižením
Název anglicky Working Conditions of Persons with disabilities
Autoři KOMENDOVÁ, Jana.
Vydání 1. vyd. Ostrava, 158 s. Právo, 2009.
Nakladatel Key Publishing s.r.o
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-7418-022-4
Klíčová slova česky Osoby se zdravotním postižením; pracovní podmínky; právo na práci; rovné příležitosti; právo na zvláštní pracovní podmínky; chráněné zaměstnání
Klíčová slova anglicky Persons with disabilities; working conditions; right to work; equal opportunities; right to special working conditions; sheltered employment
Změnil Změnila: JUDr. Jana Komendová, Ph.D., učo 40001. Změněno: 3. 4. 2013 19:55.
Anotace
Kniha se zabývá úpravou pracovních podmínek osob se zdravotním postižením jak na mezinárodní a evropské úrovni, tak ve vnitrostátním právním řádu České republiky. Zdůrazňuje vysoký počet této skupiny osob v populaci a potřebu její integrace na trh práce. Zvláštní pozornost je věnována stále se rozvíjející problematice rovného zacházení s osobami se zdravotním postižením a zákazu diskriminace z důvodu zdravotního postižení nebo zdravotního stavu.
Anotace anglicky
The book analyses the regulation working conditions of persons with disabilities at both, the international and European level and in the national legal order of the Czech Republic. It highlights the large number of this category of persons in the population and the necessity of their integration into the labour market. The particular attendance is dedicated to the developing concept of equal treatment with disabled persons and the prohibition of discrimination on the grounds of disability or state of health.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 06:58