OŠKRDALOVÁ, Gabriela, Peter MOKRIČKA, Petr ČERVINEK, Miroslava ŠIKULOVÁ, Martin SVOBODA, Alois KONEČNÝ, Eva KUTOVÁ a Ivana VALOVÁ. Zkoušky odborné způsobilosti na kapitálových trzích : 2000 otázek pro makléře, investory a poradce. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2009, 496 s. ISBN 978-80-251-2164-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Zkoušky odborné způsobilosti na kapitálových trzích : 2000 otázek pro makléře, investory a poradce
Název anglicky Broker's exams: 2000 questions for brokers, investors and advisers
Autoři OŠKRDALOVÁ, Gabriela, Peter MOKRIČKA, Petr ČERVINEK, Miroslava ŠIKULOVÁ, Martin SVOBODA, Alois KONEČNÝ, Eva KUTOVÁ a Ivana VALOVÁ.
Vydání 1. vyd. Brno, 496 s. 2009.
Nakladatel Computer Press
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-251-2164-1
Klíčová slova česky finanční trhy, zkoušky odborné způsobilosti, broker, dealer, poradce, investor
Klíčová slova anglicky financial markets, broker's exam, broker, dealer, adviser, investor
Změnil Změnila: Ing. Gabriela Oškrdalová, Ph.D., učo 50546. Změněno: 5. 10. 2009 15:42.
Anotace
Kniha Zkoušky odborné způsobilosti na kapitálových trzích : 2000 otázek pro makléře, investory a poradce připravuje čtenáře na úspěšné absolvování zkoušek odborné způsobilosti osob jednajících se zákazníky, investičních makléřů, portfolio manažerů a investičních poradců a výkon těchto činností. Čtenáři se tak postupně seznámí s principy a fungováním finančního trhu, regulací kapitálového trhu, zahraničními kapitálovými trhy, investičními nástroji, regulovanými trhy a dalšími tržními platformami, principy obchodování na kapitálovém trhu a investičními službami, organizací a činností obchodníka s cennými papíry, kolektivním investováním, investičními strategiemi a teorií portfolia, finanční analýzou podniku a deriváty.
Anotace anglicky
The book Broker's exams: 2000 questions for brokers, investors and advisers prepares readers to pass a broker's exam and become a broker in the area of investing in investment instruments. Readers will get acquainted with principles of the financial market, regulation of the capital market, foreign capital markets, investment instruments, operations in stock market and after-hours dealing, principles of trading in the financial market, organization of activities of a broker, collective investment, investment strategies and portfolio theory, financial analysis of a company and derivatives.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 16:04