ŽALOUDÍKOVÁ, Iva, Drahoslava HRUBÁ, Irena ROTREKLOVÁ, Jaroslav ŘEZÁČ, Tomáš ČECH a Petr KACHLÍK. Normální je nekouřit. 5. díl. Brno: Masarykova univerzita. 104 s. 1. vydání. ISBN 978-80-210-5021-1. 2009.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Normální je nekouřit. 5. díl
Název česky Normální je nekouřit. 5. díl
Název anglicky Non Smoking is a Norm. Volume 5
Autoři ŽALOUDÍKOVÁ, Iva, Drahoslava HRUBÁ, Irena ROTREKLOVÁ, Jaroslav ŘEZÁČ, Tomáš ČECH a Petr KACHLÍK.
Vydání Brno, 104 s. 1. vydání, 2009.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-210-5021-1
Klíčová slova česky školní prevence; Minmální preventivní program; drogová prevence; podpora zdraví; prevence kouření; školní program
Klíčová slova anglicky school prevention; Minimal preventive programme; drug prevention; health promotion; non smoking education; school programme
Štítky Munipress
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: PhDr. Mgr. Iva Žaloudíková, Ph.D., učo 23671. Změněno: 30. 3. 2015 14:16.
Anotace
Obsahem publikace jsou odborné informace a metodika k edukačnímu programu Normální je nekouřit pro děti 5. ročníku, která vyplývá z dlouhodobější vědecko-výzkumné práce autorů. Zabývá se prevencí kouření a podporou zdravého životního stylu pro děti mladšího školního věku. Navazuje na první, druhý, třetí a čtvrtý díl téhož názvu určený pro děti 1. až 4. třídy. Je určen pro učitele ZŠ jako průvodce projektu podporujícího zdraví, jako materiál, který je možno zařadit do školního vzdělávacího programu školy pro splnění požadavků rámcového vzdělávacího programu v oblasti výchova ke zdraví. Publikace vznikla za podpory výzkumného záměru "Škola a zdraví 21".
Anotace anglicky
This publication is an instructional quidance for primary school teachers for educational preventive programme Non-Smoking is a Norm and apper from autors research. It deals with anti-tobacco education and healthy life style promotion for younger schoolchildren in primary school, especially for children in the fifth grade of primary school. This is the last part of the programme. It follows up the previous publication for the first, second, third and fourth graders. It could be used by teachers for drug prevention as well as cancer prevention and cardiovascular prevention in the area of health education, for implementation in the Framework Education Programme in school. Publication is supported by research intent "School and Health 21".
Návaznosti
MSM0021622421, záměrNázev: Škola a zdraví pro 21. století
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Škola a zdraví pro 21. století
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 09:26