HRBÁČEK, Jiří. Náš nový interaktivní výukový systém MyIMLE. In Nové technologie ve výuce - 3. ročník Sborník abstraktů a elektronických verzí příspěvků. Brno: Masarykova univerzita. 2 s. ISBN 978-80-210-5092-1. 2009.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Náš nový interaktivní výukový systém MyIMLE
Název česky Náš nový interaktivní výukový systém MyIMLE
Název anglicky Our new interractive learning system MyIMLE
Autoři HRBÁČEK, Jiří (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Brno, Nové technologie ve výuce - 3. ročník Sborník abstraktů a elektronických verzí příspěvků, 2 s. 2009.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/09:00037973
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-210-5092-1
Klíčová slova anglicky Hyperlink;Flash;Captivate;e learning; education support; distance; learning
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Ing. Jiří Hrbáček, Ph.D., učo 2454. Změněno: 14. 12. 2010 21:29.
Anotace
Interaktivní animace, simulace a různé didaktické hry ve spojení s možnostmi Flash přináší do výuky zcela nový rozměr. Přímé propojením Flash animací s reálnými systémy a možnost vzájemné spolupráce více uživatelů při práci s těmito systémy otevírá novou ne příliš probádanou cestu k novým velmi zajímavým výukovým oporám, které obzvlášť v technických předmětech mohou sehrát významnou roli. Na základě zásad pro tvorbu distančních studijních opor a s ohledem na výše uvedené možnosti, vyvíjím systém, který jsem nazval MyIMLE (My Interactive Multimedia Learning Environment). Tento systém by měl být dostatečně dynamický a otevřený pro jeho rozšiřování i do oblastí, které se, vzhledem k rychlosti rozvoje nových technologií, dají jen těžko odhadnout. Jednou jeho velmi důležitou větví by měl být i směr k mobilním interaktivním multimediálním výukovým systémům. Jde o výzkum možností užití těchto technologií nejen pro studenty se specifickými potřebami.
Anotace anglicky
Interactive animations, simulations and various didactic games together with opportunities that Flash gives us, bring a brand new dimension to education. The direct connection of Flash animations and real systems, together with a possibility of team work of more users give us a new way to interesting study supports which can play an important role especially in technical subjects. I have been creating my own learning system which I named My Interactive Multimedia Learning Environment MyIMLE, which follows the principles of creating distant study supports. This system should be dynamic and open enough even for future extending to new areas. One of important branches should be mobile interactive multimedia learning environments. It is a research into the use of these technologies not only for students with specific needs.
Návaznosti
MSM0021622443, záměrNázev: Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 07:12