Informační systém MU
GRENAROVÁ, Renée, Simona KORYČÁNKOVÁ a Irina HOBZOVÁ. Aktualnyje problemy obučenija russkomu jazyku. 2009.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Aktualnyje problemy obučenija russkomu jazyku
Název česky Aktuální problémy výuky ruského jazyka
Název anglicky Current problems of teaching Russian language IX.
Autoři GRENAROVÁ, Renée (203 Česká republika, garant, domácí), Simona KORYČÁNKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Irina HOBZOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2009.
Další údaje
Originální jazyk ruština
Typ výsledku Uspořádání konference
Obor 60200 6.2 Languages and Literature
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/09:00038167
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky výuka lingvistika literární věda metodika kulturologieka
Klíčová slova anglicky education linguistic literature methodology culturology
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: PaedDr. Renée Grenarová, Ph.D. et Ph.D., učo 2079. Změněno: 16. 3. 2011 16:11.
Anotace
Konferencija javljajetsja prodolženijem tradicioonych vstreč russistov. Ona sosredotočena na osvaivanii russkogo jazyka i literatury i metodike prepodavanija russkogo jazyka.Rešajutsja problemy analiza i sinteza, komparativnogo podchoda i ispolzovanija teoretičeskich aspektov naučnogo issledovanija. Celju javljajetsja oznakomlenie i obmen opytom meždu rusistami vsej Jevropy i Azii.
Anotace česky
Konference je pokračováním tradičních brněnských seminářů a zabývá se osvojováním ruského jazyka a literatury a filosofií jazykového vzdělávání. Do popředí vystupují otázky analýzy a syntézy, uplatnění komparativního přístupu a využití výsledků teoretického bádání v lingvistických, literárněvědných disciplínách a oborové didaktice v jazykové praxi. Je zdůrazňován systémový přístup a koncepční řešení výuky ruského jazyka. Cílem konference je proto společné zamyšlení nad teoretickými východisky, výsledky výzkumu a lingvistickými, literárněvědnými, kulturologickými a didaktickými aspekty vyučování ruštině.
Anotace anglicky
Conference is divided into linguistic, literary, and methodological and cultural parts, containing contributions from authors from the Czech Republic, Slovakia, Russia and Kazakhstan. The aim is to make the expert discussion on the current problematic issues of teaching Russian language, scientific study and methodological approach clearer. Conclusions should be used for the purposes of the department and the presentation of results of research experts from various fields of linguistics.
Zobrazeno: 30. 4. 2024 17:35