Informační systém MU
VACULÍK, Martin. Assessment centrum: psychologie ve výběru a rozvoji lidí. Brno: NC Publishing, a.s., 2010, 202 s. Gaia. ISBN 978-80-903858-8-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Assessment centrum: psychologie ve výběru a rozvoji lidí
Název česky Assessment centrum: psychologie ve výběru a rozvoji lidí
Název anglicky Assessment center method: psychology of selection and personal development
Autoři VACULÍK, Martin (203 Česká republika, garant).
Vydání Brno, 202 s. Gaia, 2010.
Nakladatel NC Publishing, a.s.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14230/10:00043163
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
ISBN 978-80-903858-8-7
Klíčová slova česky assessment centrum personální psychologie výběr zaměstnanců rozvoj zaměstnanců
Klíčová slova anglicky assessment center method personnel psychology selection development
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. PhDr. Martin Vaculík, Ph.D., učo 18373. Změněno: 14. 1. 2010 11:37.
Anotace
Ojedinělá publikace českého původu, která se zabývá známou metodou assessment centra v dosud neznámých souvislostech. Nejedná se o příručku pro organizování assessment centra, i když v knize najdeme celou strukturu i všechny technické postupy, které jeho realizace vyžaduje, včetně řady názorných ukázek z reálné praxe. Jedná se o přesvědčivý příklad důsledné aplikace nejnovějších psychologických poznatků na jednu z nejpoužívanějších metod výběru a rozvoje lidí. Autor s poctivým smyslem pro detail a rozsáhlou akademickou a firemní zkušeností popisuje psychologické aspekty toho, co se před, při a po assessment centru děje nebo může dít. Skutečný poklad publikace se však skrývá v rozsáhlém využití výsledků mnoha výzkumných studií, zejména zahraničních, jejichž výčet je uveden v použité literatuře a jejichž studium daleko přesahuje meze jedné výběrové a rozvojové techniky. Autor zůstává věrný své profesi psychologa a nekončí u popisu metody assessment centra, ale upozorňuje na její použitelnost a diskutuje faktory její validity. Kniha je určena jak realizátorům, tak účastníkům assessment centra, a to nejen s psychologickým vzděláním.
Anotace anglicky
The theme of this book is an assessment center method. The book is innovative discussion about the assessment center technique and process of selection, diagnosis, and development of human potential. The psychological theory and latest results of psychological research are applied on realization of assessment center method. This book includes several topics: assessment center method and it's position in human resource management, basic requirements of assessment center method, designing of assessment center, the role of assessors, providing feedback of assessment center results, validity of different assessment centers. The book is intended for experienced people on assessment center method who are interested in learning more about assessment center developments.
Zobrazeno: 25. 4. 2024 07:52