ŠVEC, Vlastimil, Martina RŮŽIČKOVÁ, Anna KRÁTKÁ a Markéta VALENTOVÁ. SDÍLENÍ SOCIÁLNÍCH ZNALOSTÍ V TÝMU PEČUJÍCÍM O SENIORY (V LÉČEBNĚ DLOUHODOBĚ NEMOCNÝCH). In Sborník z konference Sdílení sociálních znalostí v týmech pečujících o seniory. první. Zlín: Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně. s. 6-16, 63 s. ISBN 978-80-7318-788-0. 2008.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název SDÍLENÍ SOCIÁLNÍCH ZNALOSTÍ V TÝMU PEČUJÍCÍM O SENIORY (V LÉČEBNĚ DLOUHODOBĚ NEMOCNÝCH)
Název česky SDÍLENÍ SOCIÁLNÍCH ZNALOSTÍ V TÝMU PEČUJÍCÍM O SENIORY (V LÉČEBNĚ DLOUHODOBĚ NEMOCNÝCH)
Název anglicky SHARING SOCIAL KNOWLEDGE IN A SENIOR CARING TEAM (IN A LONG-TERM CARE HOSPITAL)
Autoři ŠVEC, Vlastimil, Martina RŮŽIČKOVÁ, Anna KRÁTKÁ a Markéta VALENTOVÁ.
Vydání první. Zlín, Sborník z konference Sdílení sociálních znalostí v týmech pečujících o seniory, od s. 6-16, 63 s. 2008.
Nakladatel Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7318-788-0
Klíčová slova česky sdílení, pomáhající profese, pracovní tým, senior, sociální znalosti, kooperace
Klíčová slova anglicky sharing, helping professions, work team, senior, social knowledge, cooperation
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Anna Krátká, Ph.D., učo 124339. Změněno: 5. 5. 2010 23:38.
Anotace
V příspěvku seznamujeme s obecnými poznatky problematiky sdílení v pracovním týmu, kdy sdílení chápeme jako nejvyšší možnou formu kooperace a poskytování péče klientovi. V praktické části informujeme o prvních výsledcích projektu GA ČR „Sdílení a rozvoj sociálních znalostí pracovníků pomáhajících profesí v procesu péče o seniory“, který byl realizován na Fakultě humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně ve spolupráci s Krajskou nemocnicí Tomáše Bati, a. s. ve Zlíně. Zpracování projektu se opírá o kvalitativní výzkum v sociálně-zdravotnickém týmu, a to formou polostrukturovaných rozhovorů, pozorováním, vedením a analýzou deníků členů týmu.
Anotace anglicky
The paper introduces general knowledge of the problems of sharing in a work team. Sharing is considered as the top form of cooperation and providing care to a client. The practical part provides information about the first results achieved in the GA CR project Sharing and Development of Social Knowledge of Workers of Helping Professions in the Process of Senior Care realised at the Faculty of Humanities of Tomas Bata University in Zlin, in cooperation with Tomas Bata Regional Hospital, a.s. in Zlin. The project processing is based on qualitative research in a social-medical team utilising semi-structured dialogues, observation, guidance and analysis of the team members diaries.
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 06:07