Detailed Information on Publication Record
2010
Proteiny Aspergillus fumigatus zapojené do interakce s hostitelem
HOUSER, Josef, Jan KOMÁREK, Nikola KOSTLÁNOVÁ, Gianluca CIOCCI, Anne IMBERTY et. al.Basic information
Original name
Proteiny Aspergillus fumigatus zapojené do interakce s hostitelem
Name in Czech
Proteiny Aspergillus fumigatus zapojené do interakce s hostitelem
Name (in English)
Proteins of Aspergillus fumigatus involved in host-interaction
Authors
HOUSER, Josef (203 Czech Republic), Jan KOMÁREK (203 Czech Republic), Nikola KOSTLÁNOVÁ (203 Czech Republic), Gianluca CIOCCI (380 Italy), Anne IMBERTY (250 France) and Michaela WIMMEROVÁ (203 Czech Republic, guarantor)
Edition
Chemické listy, Česká společnost chemická, 2010, 1213-7103
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Článek v odborném periodiku
Field of Study
10600 1.6 Biological sciences
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Impact factor
Impact factor: 0.620
RIV identification code
RIV/00216224:14310/10:00044009
Organization unit
Faculty of Science
Keywords (in Czech)
Aspergillus fumigatus lektin interakce patogenu s hostitelem
Keywords in English
Aspergillus fumigatus lectin host-pathogen interaction
Změněno: 28/5/2010 15:51, Mgr. Josef Houser, Ph.D.
V originále
Dlouho známá saprofytická houba - plíseň Aspergillus fumigatus je významným patogenem u pacientů s oslabenou imunitou. Důkladné poznání mechanismů, které zprostředkovávají interakci patogen-hostitel a umožňují tak rozvoj infekce, by mělo vést k nalezení odlišných způsobů lečby. Dosavadní výsledky potvrzují širokou strukturní variabilitu lektinů v rámci zkoumaného druhu. Připravené proteiny jsou zkoumány jak z hlediska strukturního, tak funkčního.
In English
Well known saprophytic fungus - mold Aspergillus fumigatus is an important pathogen for immunocompromised patients. Understanding the mechanisms intermediating host-pathogen interaction and enables infection developement should lead to finding of various treatments. Current results confirm wide structure variability of lectins in the specimen. Proteins are studied both structuraly and functionaly.
Links
GA303/09/1168, research and development project |
| ||
GD301/09/H004, research and development project |
| ||
LC06030, research and development project |
| ||
ME08008, research and development project |
| ||
MSM0021622413, plan (intention) |
|