HANÁK, Jakub. Proces zápisu znaleckých ústavů. Soudní inženýrství : časopis pro soudní znalectví v technických a ekonomických oborech. Brno: Cerm, roč. 2010, č. 1, s. 43-47. ISSN 1211-443X. 2010.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Proces zápisu znaleckých ústavů
Název anglicky The procedure of the entry i n the registry of expert institutes
Autoři HANÁK, Jakub.
Vydání Soudní inženýrství : časopis pro soudní znalectví v technických a ekonomických oborech, Brno, Cerm, 2010, 1211-443X.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Právnická fakulta
Klíčová slova česky znalecký ústav; zápis; podmínky; soudní přezkum
Klíčová slova anglicky expert institute; entry; conditions; judicial review
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: JUDr. Jakub Hanák, Ph.D., učo 108169. Změněno: 15. 9. 2010 18:24.
Anotace
Příspěvek rozebírá proces a podmínky zápisu do seznamu znaleckých ústavů. Jedná se o problematiku, která nebyla dosud v odborné literatuře podrobněji řešena. Jelikož česká právní úprava podmínky zápisu blíže nekonkretizuje, jsou analyzovány především požadavky vyžadované Ministerstvem spravedlnosti, které seznam ústavů vede. Pozornost je věnována také procesním aspektům zápisu včetně možnosti soudního přezkumu.
Anotace anglicky
This article describes the procedure and conditions of the entry in the Registry of expert institutes. Scientific literature has not dealt with this problem. The Czech legal regulation does not specify the conditions, so it is necessary to closely analyze the requirements set by the Ministry of Justice who administrates the Registry. The last part describes the procedure of the entry including judicial review.
VytisknoutZobrazeno: 16. 4. 2024 18:18