HŘEBÍČEK, Jiří, Jana SOUKOPOVÁ a Eva KUTOVÁ. Determination of Standardized Indicators for Evironmental Reporting and Annual Reports of EMAS. In Sustainability Accounting and Reporting at Micro-economical and Macro-economical Level. Praha: MŽP, 2010, s. 287-294.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Determination of Standardized Indicators for Evironmental Reporting and Annual Reports of EMAS
Název česky Stanovení standardizovaných indikátorů pro evironmentální reporting a výroční zprávy EMAS
Autoři HŘEBÍČEK, Jiří, Jana SOUKOPOVÁ a Eva KUTOVÁ.
Vydání Praha, Sustainability Accounting and Reporting at Micro-economical and Macro-economical Level, od s. 287-294, 8 s. 2010.
Nakladatel MŽP
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
Klíčová slova česky EMAS; environmentální management; klíčové indikátory; environmentální reporting
Klíčová slova anglicky EMAS; environmental management; key performance indicators,;environmental reporting
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: doc. Ing. Mgr. Jana Soukopová, Ph.D., učo 22882. Změněno: 28. 3. 2013 11:49.
Anotace
This contribution presents a basic overview of the proposed standardized key indicators for environmental reporting and annual reports EMAS. In the introdution is mentioned the project SP/4i2/26/07: Proposal of new indicators for monitoring the effectiveness of environmental management by industry (NACE) and system of environmental reporting in the evaluation of links between environment, economy and society. In the next section the results of the project's second phase solutions are summarized, i.e. the key indicators for environmental reporting and annual reports EMAS, based on the European Parliament and Council Regulation (EC) No 1221/2009 about voluntary participation of organizations in the Community Environmental Management and Audit Scheme (EMAS).
Anotace česky
Tento příspěvek předkládá základní přehled navržených klíčových standardizovaných indikátorů pro environmentální reporting a výroční zprávy EMAS. V úvodu je zmíněn projekt SP/4i2/26/07: Návrh nových indikátorů pro průběžné monitorování účinnosti systémů environmentálního managementu podle odvětví (NACE) a systému jejich environmentálního reportingu s hodnocením vazeb mezi životním prostředím, ekonomikou a společností. V další části příspěvku jsou shrnuty výsledky projektu z jeho druhé etapy řešení, a to klíčové indikátory pro environmentální reporting a výroční zprávy EMAS, které vycházejí z nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1221/2009 o dobrovolné účasti organizací v systému Společenství pro environmentální řízení podniků a audit (EMAS).
Návaznosti
SP/4I2/26/07, projekt VaVNázev: Návrh nových indikátorů pro průběžné monitorování účinnosti systémů environmentálního managementu podle odvětví (OKEČ) a systému jejich environmentálního reportingu s hodnocením vazeb mezi životním prostředím, ekonomikou a společností.
Investor: Ministerstvo životního prostředí ČR, Návrh nových indikátorů pro průběžné monitorování činností v systému enviromentálního managementu podle odvětví (OKEČ) a systému jejich enviromentálního reportingu s hodnocením vazeb mezi životním prostředím, ekonomikou a společností
VytisknoutZobrazeno: 1. 10. 2024 00:30