JANÍK, Tomáš, Petr KNECHT, Petr NAJVAR, Tomáš PAVLAS, Jan SLAVÍK a David SOLNIČKA. Kurikulární reforma na gymnáziích v rozhovorech s koordinátory pilotních a partnerských škol. 1. vyd. Praha: Výzkumný ústav pedagogický v Praze. 164 s. Kurikulum G. ISBN 978-80-87000-36-6. 2010.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Kurikulární reforma na gymnáziích v rozhovorech s koordinátory pilotních a partnerských škol
Název česky Kurikulární reforma na gymnáziích v rozhovorech s koordinátory pilotních a partnerských škol
Název anglicky The curricular reform at gymnasium: interviews with coordinators at pilot and partner schools
Autoři JANÍK, Tomáš (203 Česká republika, garant, domácí), Petr KNECHT (203 Česká republika, domácí), Petr NAJVAR (203 Česká republika, domácí), Tomáš PAVLAS (203 Česká republika), Jan SLAVÍK (203 Česká republika) a David SOLNIČKA (203 Česká republika).
Vydání 1. vyd. Praha, 164 s. Kurikulum G, 2010.
Nakladatel Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/10:00044173
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-87000-36-6
Klíčová slova česky kurikulum; kurikulární reforma; implementace; rámcový vzdělávací program; školní vzdělávací program; gymnaziální vzdělávání
Klíčová slova anglicky curriculum; curricular reform; implementation; Framework Education Programmes; School Education Programmes; Grammar Schools
Štítky RIV-OK
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: prof. PhDr. Tomáš Janík, Ph.D., M.Ed., učo 17210. Změněno: 9. 1. 2011 19:43.
Anotace
Publikace pojednává o reformě kurikula v oblasti gymnaziálního vzdělávání. Hlavní pozornost je zaměřena na problémy spojené se zaváděním (implementací) kurikulární reformy do školní praxe. Konkrétně jde o to popsat, vysvětlit a vyhodnotit procesy implementace rámcových vzdělávacích programů a tvorby a realizace školních vzdělávacích programů. Přitom jsou identifikovány faktory ovlivňující uvedené procesy a dále funkce, které jsou prostřednictvím rámcových a školních vzdělávacích programů naplňovány v rovině kurikulárního plánování a v rovině práce s cíli a obsahy vzdělávání. Publikace je výzkumnou zprávou, která se zabývá analýzou rozhovorů vedených s koordinátory na pilotních a nepilotních gymnáziích s cílem dokumentovat proces vzniku školních vzdělávacích programů a porozumět problémům, které jsou s tvorbou kurikula spojeny.
Anotace anglicky
This publication deals with the current curricular reform of upper-secondary comprehensive education in the Czech Republic. The focus lies on the implementation of the curricular reform into the practice of schools. The publication aims to describe and explain the processes of implementation of Framework Educational Programmes and the development and realisation of School Educational Programmes. Findings based in the series of interviews with coordinators of School Educational Programmes development at pilot and partner schools are presented.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 02:19