Detailed Information on Publication Record
2010
Lactic Acid Bacteria Classification by MALDI MS
ŠEDO, Ondrej, Andrea TESHIM, Marta DUŠKOVÁ, Magdaléna KAČALOVÁ, Renata KARPÍŠKOVÁ et. al.Basic information
Original name
Lactic Acid Bacteria Classification by MALDI MS
Name in Czech
Klasifikace bakterií mléčného kvašení pomocí MALDI MS
Authors
ŠEDO, Ondrej, Andrea TESHIM, Marta DUŠKOVÁ, Magdaléna KAČALOVÁ, Renata KARPÍŠKOVÁ, Ivo SEDLÁČEK and Zbyněk ZDRÁHAL
Edition
28th International Meeting on Mass Spectrometry, 2010
Other information
Language
English
Type of outcome
Konferenční abstrakt
Field of Study
10600 1.6 Biological sciences
Country of publisher
Romania
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organization unit
Faculty of Science
ISBN
978-963-7067-20-4
Keywords (in Czech)
bakterie mléčného kvašení; MALDI MS
Keywords in English
Lactic acid bacteria; MALDI MS
Tags
International impact
Změněno: 10/12/2010 10:18, Mgr. Ondrej Šedo, Ph.D.
V originále
MALDI MS profiling of whole bacterial cells or their extracts is nowadays increasing its share in the field of bacteria identification and taxonomy due to its rapidity and discriminatory power. The aim of this work was to examine the robustness and practicability of MALDI MS profiling on a model system of lactic acid bacteria representatives and, furthermore, on a large set of lactic acid bacteria isolated from diverse sources.
In Czech
MALDI MS profilování se stále více uplatňuje na poli identifikace bakterií díky své rychlosti i rozlišovací schopnosti. Cílem této práce bylo zhodnotit robustnost a použitelnost teto metody na modelové sadě bakterií mléčného kvašení a na sadě vzorků izolovaných z různých zdrojů.
Links
LC06034, research and development project |
| ||
MSM0021622415, plan (intention) |
|