DOSEDLA, Martin. Příprava učitelů technických předmětů na tvorbu multimediálních výukových opor využitelných v oblasti volby povolání na ZŠ praktických. In Modernizace vysokoškolské výuky technických předmětů. Hradec Králové: Gaudeamus. 3 s. ISBN 978-80-7435-014-6. 2010.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Příprava učitelů technických předmětů na tvorbu multimediálních výukových opor využitelných v oblasti volby povolání na ZŠ praktických.
Název česky Příprava učitelů technických předmětů na tvorbu multimediálních výukových opor využitelných v oblasti volby povolání na ZŠ praktických.
Název anglicky Preparation of teachers of technical subjects for the creation of multimedia educational supports available in the choice of profession at the primary school.
Autoři DOSEDLA, Martin (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Hradec Králové, Modernizace vysokoškolské výuky technických předmětů, 3 s. 2010.
Nakladatel Gaudeamus
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/10:00044788
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7435-014-6
ISSN 1214-0554
Klíčová slova česky volba povolání; multimédia; technické předměty
Klíčová slova anglicky choice of occupation; multimedia; technical subjects
Změnil Změnil: Ing. Martin Dosedla, Ph.D., učo 66046. Změněno: 7. 2. 2011 19:39.
Anotace
Příspěvek předkládá dílčí výsledky výzkumu v oblasti volby povolání na ZŠ praktických, kdy ke specifikům daného prostředí mohou být využívány multimediální výukové opory. Výzkumem jsme zjistili, že žáci těchto škol potřebují vyšší motivaci k učení a jejich informovanost o technických profesích, řemeslech a učebních oborech vhodných pro ně není dobrá. Použitím vhodných interaktivních multimediálních opor můžeme dosáhnout lepší výsledků. Studenti katedry technické a informační výchovy si v inovovaných předmětech osvojují znalosti nutné pro tvorbu multimediálních opor vhodných do této oblasti a seznamují se s technologiemi k jejich vývoji. Takto mohou jako budoucí učitelé kvalifikovaněji vytvářet výukové materiály.
Anotace anglicky
Paper focuses on research at the field choice of occupation of pupils at primary practical schools using multimedia study supports and preparation of students of technical education and information science for practical application of modern educational methods. By research we found that students of these schools need more motivation to learn and their awareness of the technical professions, trades and apprenticeships appropriate for them is not good.
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 05:04