HRBÁČEK, Jiří. Efektivita využití MyIMLE při reedukaci žáků se speciálními potřebami. In Inklusivní vzdělávání v primární škole, Vzdělávání žálů se speciálními vzdělávacími potřebami, sborním z konference s mezinárodní účastí. první. Brno 2010: Paido, Brno 2010, 2010, 9 s. ISBN 978-80-7315-199-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Efektivita využití MyIMLE při reedukaci žáků se speciálními potřebami
Název anglicky MyIMLE utilization efficiency in reeducation of pupils with special needs
Autoři HRBÁČEK, Jiří.
Vydání první. Brno 2010, Inklusivní vzdělávání v primární škole, Vzdělávání žálů se speciálními vzdělávacími potřebami, sborním z konference s mezinárodní účastí, 9 s. 2010.
Nakladatel Paido, Brno 2010
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7315-199-7
Klíčová slova česky MyIMLE;interaktivní opory propojené s reálnými systémy;reedukace;Flash animace
Klíčová slova anglicky MyIMLE;interactive support connected to real systems;reeducation;Flash animations
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Ing. Jiří Hrbáček, Ph.D., učo 2454. Změněno: 28. 4. 2011 10:09.
Anotace
Reedukace žáků se speciálními potřebami je prováděna mnoha způsoby za použití různých nástrojů a prostředků. Pro tyto účely je často využíván speciální drahý hardware se speciálním softwarem. Na naší katedře vyvíjíme interaktivní multimediální výukový systém, který umožňuje propojení Flash animací s reálnými systémy. Hardware pro tento systém je levný a lze jej často vyrobit i vlastními silami. Software je vytvářen ve Flash a mohou jej tedy snadno vytvářet kreativní uživatelé sami. Propojení multimediálních interaktivních animací s externími systémy může zvýšit motivaci žáka k procvičování potřebných činností a tím zlepšit výsledný efekt. Příspěvek je přípravnou částí výzkumu prováděného v rámci výzkumného záměru.
Anotace anglicky
Reeducation of pupils with special needs is realized by many ways and using various tools. For these purposes special software connected to PC is used. At our department, a new interactive multimedia system, which makes possible to connect Flash animations with various systems, is being developed. The hardware for this system is cheap and it is even possible for skilled users to create this hardware. The users can also create their own software in Flash. The connection of interactive multimedia animations with external systems can motivate a pupil to practice necessary activities. The paper is part of the preparatory research conducted within the research purpose.
Návaznosti
MSM0021622443, záměrNázev: Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 10:23