DUFEK, Pavel. Stát a demokracie. In Společenské vědy pro střední školy. 2. díl. Brno: Nakladatelství Didaktis. s. 40-56. Pracovní sešit. ISBN 978-80-7358-153-4. 2010.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Stát a demokracie
Název anglicky State and Democracy
Autoři DUFEK, Pavel.
Vydání Brno, Společenské vědy pro střední školy. 2. díl. od s. 40-56, 17 s. Pracovní sešit, 2010.
Nakladatel Nakladatelství Didaktis
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50601 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
ISBN 978-80-7358-153-4
Klíčová slova česky politika a politologie; stát a jeho funkce; formy státu; stát a národ; státní moc a její dělba; co je demokracie; demokracie a nedemokratické systémy; problémy současné demokracie
Klíčová slova anglicky politics and political science; state and its functions; forms of the state; state and nation; state power and its division; what is democracy; democracy and non-democratic regimes; problems of contemporary democracy
Změnil Změnil: doc. Mgr. Pavel Dufek, Ph.D., učo 4597. Změněno: 9. 12. 2010 16:13.
Anotace
Z výkladu problematiky v Učebnici vycházející soubor textů, cvičení, úkolů a interpretační problémů individuálního, skupinového i hromadného charakteru. Důraz je kladen na hledání souvislostí mezi státem, jeho institucemi, nadstátními organizacemi, národem, demokracií a lidskými právy. Cílem je přivést čtenáře/studenty k uvědomění si hlavních perspektiv na dané otázky a hledání odpovídajících řešení.
Anotace anglicky
Based on the exposition of the given issues in the Textbook, this is a set of texts, exercises, and interpretation tasks for both individuals and groups. Emphasis is put on uncovering links among the state, transnational institutions, the nation, democracy and human rights. The goal of the chapter is to make the reader/student understand the major perspectives on the given issues and look for suitable solutions.
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 04:56