DOLEŽALOVÁ, Lenka. Vizuálně-motorické komunikační systémy a jejich užití v praxi (se zaměřením na oblast vzdělávání). In Specializované vzdělávání logopedů ve školství. 2010.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vizuálně-motorické komunikační systémy a jejich užití v praxi (se zaměřením na oblast vzdělávání)
Název česky Vizuálně-motorické komunikační systémy a jejich užití v praxi (se zaměřením na oblast vzdělávání)
Autoři DOLEŽALOVÁ, Lenka.
Vydání Specializované vzdělávání logopedů ve školství. 2010.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky komunikační systémy osob se sluchovým postižením, audio-orální komunikační systémy, vizuálně-motorické komunikační systémy, monolingvální přístup, bilingvální přístup, totální komunikace, zákon o komunikačních systémech neslyšících a hluchoslepých osob, český znakový jazyk, český jazyk, tlumočnické služby pro osoby se sluchovým postižením.
Změnil Změnila: PhDr. Lenka Vrbecká Doležalová, Ph.D., učo 29868. Změněno: 13. 1. 2011 08:06.
Anotace
Tématem přednášky jsou vizuálně-motorické komunikační systémy užívané osobami se sluchovým postižením. V rámci přednášky byly prezentovány poznatky zaměřené na oblast vzdělávání osob se sluchovým postižením, byly vymezeny komunikační přístupy využívané při výchově a vzdělávání dětí, žáků a studentů se sluchovým postižením, odlišnosti audio- orálních a vizuálně-motorických komunikačních systémů a byla část přednášky věnována vývoji postavení komunikačních systémů osob se sluchovým postižením v legislativě ČR. Závěr přednášky byl věnován českému znakovému jazyku, jeho základním vlastnostem a odlišnostem od jazyků mluvených a základním informacím z oblasti tlumočení pro osoby se sluchovým postižením.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 11:55