KOLÁČEK, Jan. Inovace výuky statistiky na Přírodovědecké fakultě MU. Online. In Hájková, E., Vémolová, R. XXIX International Colloquium on the Management of Educational Process : proceedings of abstracts and electronic versions of reviewed contributions on CD-ROM [CD-ROM]. Brno: Univerzita Obrany, 2011. s. 38-41. ISBN 978-80-7231-779-0. [citováno 2024-04-24]
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Inovace výuky statistiky na Přírodovědecké fakultě MU
Název anglicky Innovation of teaching statistics on Faculty of Science MU
Autoři KOLÁČEK, Jan
Vydání Brno, XXIX International Colloquium on the Management of Educational Process : proceedings of abstracts and electronic versions of reviewed contributions on CD-ROM [CD-ROM]. s. 38-41, 2011.
Nakladatel Univerzita Obrany
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10103 Statistics and probability
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 978-80-7231-779-0
Klíčová slova česky jazyk R; výuka statistiky
Klíčová slova anglicky R language; teaching statistics
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Mgr. Jan Koláček, Ph.D., učo 19999. Změněno: 26. 3. 2012 10:41.
Anotace
Práce popisuje projekt, který je letos realizován na Ústavu matematiky a statistiky PřF MU. Tento projekt je zaměřen na inovaci výuky aplikované matematiky bakalářského a magisterského studia na Přírodovědecké fakultě MU v Brně. Náplň projektu spočívá v zavedení jazyka R do výuky některých statistických předmětů. Zejména se jedná o využití podpory tohoto software při přednáškách a dále při řešení praktických úloh ve cvičeních. R je programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení. Protože je zdarma, R již předstihlo počtem uživatelů mnoho komerčních programů a stalo se faktickým standardem v řadě oblastí statistiky. Motivací projektu je tedy vytvoření jednotné softwarové podpory pro výuku statistiky s využitím jazyka, který je volně šiřitelný a patří k nejrozšířenějším a nejpoužívanějším v této oblasti.
Anotace anglicky
The paper describes a project that is realized at the Department of Mathematics and Statistics at Masaryk University. This project is aimed at innovation of teaching applied mathematics bachelor's and master's Studies at the Faculty of Science at Masaryk University in Brno. A content of the project is the implementation of the R language to teaching of statistics. Especially it supports the use of this software during lectures and to solve practical problems in seminars. The motivation of the project is a unified software support for teaching statistics with using language that is free and belongs to most commonly used in this area.
Návaznosti
FRVS/2239/2011, interní kód MUNázev: Inovace výuky statistiky - implementace jazyka R
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Inovace výuky statistiky - implementace jazyka R, F - Inovace studijních programů
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 11:23