REPÍK, Ondřej. KONCEPCE POLITIKY CESTOVNÍHO RUCHU. In 1. Mezinárodní kolokvium o cestovním ruchu. ESF MU. Brno: Masarykova univerzita, Ekonomicko-správní fakulta, 2010, s. 155-164. ISBN 978-80-210-5372-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název KONCEPCE POLITIKY CESTOVNÍHO RUCHU
Název anglicky CONCEPTION OF TOURISM PUBLIC POLICY
Autoři REPÍK, Ondřej (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání ESF MU. Brno, 1. Mezinárodní kolokvium o cestovním ruchu, od s. 155-164, 10 s. 2010.
Nakladatel Masarykova univerzita, Ekonomicko-správní fakulta
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Kód RIV RIV/00216224:14560/10:00052829
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-210-5372-4
Klíčová slova česky cestovní ruch;veřejná podpora;regionální rozvoj;politika cestovního ruchu;hodnocení
Klíčová slova anglicky tourism;public subsidy;regional development;tourism public policy;assessment
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: Ing. Ondřej Repík, učo 76480. Změněno: 23. 3. 2013 20:41.
Anotace
Příspěvek je věnován teoreticko-metodologickým východiskům veřejné podpory cestovního ruchu. V úvodu jsou proti sobě postaveny dva hlavní ideové přístupy k hospodářské politice, z jejichž základů pak vycházejí i přístupy k samotné politice cestovního ruchu. Existence veřejných zásahů do oblasti cestovního ruchu a jejich praktické ztělesnění v podobě politiky cestovního ruchu je obhajováno z makroekonomického i mikroekonomického hlediska. Následně jsou vyloženy hlavní argumenty stojící proti zásahům veřejného sektoru do oblasti cestovního ruchu. V dalším textu je popsána konkrétní podoba politiky cestovního ruchu v současných smíšených ekonomikách, včetně jejich hlavních nositelů, cílů a nástrojů. Poslední část příspěvku je věnována problematice hodnocení politiky cestovního ruchu.
Anotace anglicky
The article is devoted to theoretical and methodological background of tourism public subsidy. The first part deals with the two main ideological approaches to economy which are followed by approaches to tourism public policy itself. The existence of public sector intervention into tourism sector and its practical embodiment in the form of tourism public policy is advocated from macroeconomic and microeconomic percpective. Main arguments against the intervention of public sector into tourism are discussed subsequently. Following text describes the practical form of public sector policy in recent mixed economies, including its executors, targets and tools. The last part of article is dedicated to the assessment of tourism public policy.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 09:23