SIROVÁTKA, Tomáš, Pavel KOFROŇ a Robert JAHODA. Rizika příjmové chudoby a materiální deprivace v České republice : (celková situace a vybrané aspekty na datech SILC). Praha: VÚPSV, v.v.i., 2011, 79 s. ISBN 978-80-7416-092-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Rizika příjmové chudoby a materiální deprivace v České republice : (celková situace a vybrané aspekty na datech SILC)
Název česky Rizika příjmové chudoby a materiální deprivace v České republice : (celková situace a vybrané aspekty na datech SILC)
Název anglicky Risks of income poverty and material deprivation in the Czech Republic (overall situation and selected aspects on the SILC data)
Autoři SIROVÁTKA, Tomáš, Pavel KOFROŇ a Robert JAHODA.
Vydání Praha, 79 s. 2011.
Nakladatel VÚPSV, v.v.i.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-7416-092-9
Klíčová slova česky deprivace materiální; chudoba; riziko chudoby; mezera chudoby; efektivnost sociálních transferů
Klíčová slova anglicky material deprivation; poverty; poverty risk; poverty gap; effectiveness of social transfers
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Ing. Robert Jahoda, Ph.D., učo 16912. Změněno: 18. 11. 2011 15:53.
Anotace
V této studii se zaměřujeme na trendy v oblasti chudoby, materiální a finanční deprivace domácností v České republice. Při analýzách vycházíme zejména z dat šetČření "Životní podmínky 2007, 2008" a v některých částech "Životní podmínky 2009". Analýzu pak prohlubujeme ve třech směrech: jednak identifikujeme přesněji váhu faktorů rizika příjmové chudoby. Za druhé, analyzujeme riziko příjmové chudoby u pracujících. Za třetí, prohlubujeme analýzu o indikátor mnohočetné materiální depriČvace (v souladu s indikátorem doporučeným Evropskou komisí). Konečně, podáváme podrobnější analýzu vývoje v oblasti nákladů na bydlení a deprivace v položkách vztahujících se k bydlení.
Anotace anglicky
In this report we are focusing on the trends in risks of poverty, material and financial deprivation in the Czech Republic with use of data SILC 2007 and 2008, in some respects also SILC 2009. We deepen the analysis in several respects: we identify more precisely the weight of the factors influencing the risk of poverty. Second, we analyse the risk-of poverty in the case of the working population. Third, we provide analysis of the multiple deprivation according the indicators recommended by EC). Lastly we provide more detailed analysis of the development of housing costs and deprivation in items related to housing.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 13:45