POSPÍŠIL, Ivo a Josef ŠAUR. Evropské areály a metodologie (Rusko, střední Evropa, Balkán a Skandinávie). Pospíšil, Ivo - Šaur, Josef (ed.). 1. dotisk 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. 308 s. ISBN 978-80-210-5434-9. 2011.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Evropské areály a metodologie (Rusko, střední Evropa, Balkán a Skandinávie)
Název česky Evropské areály a metodologie (Rusko, střední Evropa, Balkán a Skandinávie)
Autoři POSPÍŠIL, Ivo a Josef ŠAUR.
Pospíšil, Ivo - Šaur, Josef (ed.).
Vydání 1. dotisk 1. vyd. Brno, 308 s. 2011.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 60200 6.2 Languages and Literature
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
ISBN 978-80-210-5434-9
Štítky Munipress
Změnil Změnil: Mgr. Pavel Pilch, Ph.D., učo 216028. Změněno: 5. 1. 2017 08:04.
Anotace
Kolektivní monografie, jejímiž autory jsou většinou již renomovaní odborníci, zkoumá několik evropských areálů v rámci brněnského konceptu filologicko-areálových studií jako jedna z publikačních výstupů evropského projektu. Jde o areál Ruska v jeho synchronní i diachronní dimenzi a o areály, které jsou s ním v minulosti i současnosti spjaty: Skandinávie, střední Evropa a Balkán. I když jednotlivé studie obsahují mnoho témat a idejí, je tu zdůrazněno zejména metodologické zobecnění a upřesňování rozpětí tzv. filologicko-areálových studií.
Anotace anglicky
The present team monograph, whose authors in its majority represent a group of renowned specialists, analyses several European areas in the framework of the Brno concept of philological-area studies as one of the publication outputs of a European project. It concerns the area of Russia in its synchronous and diachronous dimensions and the areas closely connected with it both in the past and in the present: Scandinavia, Central Europe and the Balkans. Though single studies contain a variety of themes and ideas, the methodological generalization and the specification of the range of philological-area studies is being accentuated.
VytisknoutZobrazeno: 18. 4. 2024 03:20