HRICOVÁ, Lenka a Lenka DOLEŽALOVÁ. Výuka cizího jazyka u studentů se sluchovým postižením na vysoké škole. In Workshop Cudzí jazyk a žiaci so sluchovým postihnutím, Katedra špeciálnej pedagogiky Pedagogickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, Slovenská republika. 2010.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Výuka cizího jazyka u studentů se sluchovým postižením na vysoké škole
Název anglicky Teaching of Foreign Language by Students with Hearing Impairment at the University
Autoři HRICOVÁ, Lenka a Lenka DOLEŽALOVÁ.
Vydání Workshop Cudzí jazyk a žiaci so sluchovým postihnutím, Katedra špeciálnej pedagogiky Pedagogickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, Slovenská republika, 2010.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky Cizí jazyk; student se sluchovým postižením; studium na vysoké škole; specifika výuky cizího jazyka u jedinců se sluchovým postižením; Masarykova univerzita; Středisko pro pomoc studentům se specifickými nároky – Teiresiás.
Změnil Změnila: PhDr. Lenka Hricová, Ph.D., učo 79581. Změněno: 22. 12. 2011 12:05.
Anotace
Cílem našeho příspěvku je poukázat na potřebu znalosti cizího jazyka u člověka se sluchovým postižením, který se rozhodne pro studium na vysoké škole, kde jedním z předpokladů úspěšného dokončení studia je i zvládnutí jazyka a vykonání zkoušky z cizího jazyka na úrovni B2 Evropského referenčního rámce jazykového vzdělávání. Chceme dále poukázat na důležitost cizího jazyka v profesním životě vysokoškolsky vzdělaného člověka se sluchovým postižením, kdy má díky němu lepší možnosti uplatnění.
VytisknoutZobrazeno: 16. 4. 2024 06:38